Поділитись:

Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк

П'ятниця, 06 вересня 2024, 10:28
Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк

У селі Лишнівка на Волині є озеро Веприк.

Тікток-блогерка Наталя Оксенюк розповіла, що максимальна глибина водойми сягає 5 метрів. Озеро знаходиться на західній околиці села Лишнівка.

Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк 

Наприкінці 80-х, під час будівництва Лишнівської осушувальної системи волинські водники збудували і передали на баланс місцевого колгоспу насосну станцію, що мала періодично підкачувати воду у Веприк.

Але через якийсь час обладнання з неї було розкрадене, а сама споруда розібрана, і озеро, що уже тоді вмирало, залишилось без підкачки.

На південному березі є невеликий, чистий від кущів та дерев пляж. З інших боків озеро оточене болотами та верболозами, у яких часто переховуються дичина і вовки.

До речі, в озері водиться карась сріблястий, плітка, краснопірка, окунь, щука, лин, лящ, сазан.

Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк Міліє й помирає: де на Волині є озеро Веприк 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів