Кримінал за генплан: поліція відкрила провадження за підробку головного документу Луцька (відео)

П'ятниця, 06 вересня 2024, 10:00

То генплан Луцька таки підробили? Луцькій владі на чолі з Ігорем Поліщуком тепер прийдеться несолодко і швидше за все доведеться таки відповісти за ймовірні схеми. А все тому, що поліція відкрила кримінальне провадження за частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України, що кваліфікується як службове підроблення.

Про це йдеться у новому відео журналістки онлайн-медіа «Волинь має знати» Наталки Поліщук, – розповідають у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Відтак, в рамках кримінального провадження слідчі уже витребовують документи по самій процедурі формування генерального плану.

«Нагадаємо, що спочатку забудови заводу «Електротермометрії» у генеральному плані не було, тобто на генеральному плані, який був представлений громаді, нам з вами – лучанам. А з'явилися вони несподівано перед самим голосуванням уже після того, як головний документ міста пройшов усі процедури затвердження – саме перед фінальним голосуванням. Депутати ж заново кожну ділянку на масштабному документі звісно не передивлялися та й проголосували за те, що їм підсунули.

Принаймні так виходить з тих документів, які Луцька міська рада опублікувала у публічному просторі у себе на сайті.

Зазначимо, що зміни у генеральному плані, з приводу яких зараз поліція і відкрила кримінал, хоч і дивним чином, але відбулися не просто так і зовсім не для комфортності нашого міста, а тому, що комусь, до прикладу, потрібно було отримати на дурняк 5 га землі у самісінькому центрі Луцька під будівництво. Ця земля коштує по факту десятки мільйонів доларів. Уявіть ціну питання!», – каже блогерка.

Тут варто нагадати і те, що землю таки отримали фірми дотичні до друга, бізнес-партнера та однопартійця скандального волинського олігарха Ігоря Палиці.

А сам нардеп Палиця і не приховував, що теперішній мер міста Ігор Поліщук є фактично його ставлеником.

Як наголошує Наталка Поліщук, власне це й пояснює, на благо кого працює сьогодні влада Луцька в особі мера Поліщука.

«З приводу фальсифікації генерального плану я спробувала поговорити з Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком, але втрапила у квест «Дожени мера». Замість пояснень – панічна втеча до кабінету», – розповіла Наталка, продемонструвавши у відео, як міський голова поспішав від неї у кабінет.

Звісно ж меру Луцька Ігорю Поліщуку ой як не хочеться коментувати ймовірну підробку головного документу міста, бо ж що тут говорити і так все зрозуміло навіть тим, хто далекий від теми. Генплан затвердили один, який був погоджений з людьми, а проголосований був трішечки інший – який вигідно.

От і маємо, як можемо припустити, незаконний новенький житловий комплекс у Луцьку на місці заводу «Електротермометрія». Що буде далі з будівництвом після того, як поліція відкрила кримінал, – невідомо. Залишається вірити, що ті, хто причетний до схеми, таки понесуть відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: