Сирський визнав, що терміни підготовки мобілізованих замалі

П'ятниця, 06 вересня 2024, 08:55

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав, що мобілізовані українські військові вирушають на поле бою, отримавши менше підготовки, ніж йому б хотілося.

Про це він заявив в інтерв’ю CNN, – передає Суспільне. 

Сирський зазначив, що росія має перевагу в авіації, в ракетах, в артилерії, в кількості боєприпасів, і, звичайно, в особовому складі, танках, БМП.

З його слів, це змусило Україну стати розумнішою та ефективнішою у веденні війни.

«Ми не можемо воювати так, як вони (росіяни, — ред.), тому ми повинні використовувати, перш за все, максимально ефективний підхід, використовувати свої сили і засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу», – сказав Головком, згадавши зокрема українську програму передових безпілотників та іншу власну високотехнологічну зброю.

CNN зазначає, що Сирський був призначений головнокомандувачем ЗСУ «в особливо важкий для України час»: нестача боєприпасів через багатомісячні затримки в доставлянні військової допомоги США, а також брак особового складу у ЗСУ після двох років протистояння наступу росії.

Головком тоді зазначив, що першочерговим завданням є збільшення кількості військових, і в Україні ухвалили закон про мобілізацію.

Сирський визнав, що мобілізовані українські військові вирушають на поле бою, отримавши менше підготовки, ніж йому б хотілося.

«Звичайно, кожен хоче, щоб рівень підготовки був найкращим, щоб готували висококваліфікованих професійних військовослужбовців. Водночас динаміка на фронті вимагає від нас якнайшвидшого залучення призваних військовослужбовців», — сказав він.

Зі слів головкома, мобілізовані проходять один місяць базового військового вишколу, а потім від двох тижнів до місяця більш спеціалізованої підготовки, перш ніж їх відправлять у бій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: