У людей згоріло все: повідомили деталі пожежі на Дубнівській (відео)

Четвер, 05 вересня 2024, 17:41

У Луцьку надвечір середи, 4 вересня на вулиці Дубнівській спалахнула пожежа у дворі багатоквартирного будинку. Зайнялись господарські споруди. Вогонь знищив геть все.

Про деталі великої пожежі – дивіться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV»

Як розповів мешканець одного з будинків, біля яких трапилось займання, спершу він почув щось схоже на звуки вибухів. 

«В мене вікна виходять на вулицю. Я почув два таких БУХ-БУХ. Кажу до дружини, що, мабуть, шахед летить, або ще якась зараза. А вона вибігла каже давай бігом вдягайся, бо горить підстанція. А вогонь звідси був, он бачте був аж до вершка»,  розповідає лучанин Олександр Люлька.

Олександр каже, мешканці будинків згуртувалися і допомагали пожежникам гасити полум’я.

«Тільки ті, хто живуть у будинку,допомагали пожежникам, то шланга потягнути, то те, то се. То рахуйте що аж з вулиці тягнули сюди. Тут бачте, вузько не можна проїхати А машин скільки он. Всі, що тут стоять – це людей, що живуть тут. Майже в кожного є якась маленька,  то бігом-бігом повиганяли», – ділиться чоловік.

Олександр каже, що йому, так би мовити, «пощастило» оскільки у його гаражі зірвало лише дах, а речі залишились не ушкодженими. Але є й такі у яких майно згоріло до тла.

«Тут у всіх все згоріло. У всіх. Мені, наприклад шкода сусідів, тому що це старші люди, які там їздять на дачу на велосипеді і в них не залишилось ні інвентарю, ні велосипеда. Ні того, що вони у себе там зберігали. В нас теж втрати свої є. Але для нас це не так критично, як для людей пенсійного віку, які живуть там на ту саму пенсію», – каже мешканка будинку Ольга.

У мережі повідомляли, що нібито вибухнув газовий балон, однак нині цю інформацію не підтверджено. Фахівці ДСНС встановлюють причини.

 

«4 вересня о 22:08 до служби порятунку надійшло повідомлення про загоряння у господарчій будівлі по вулиці Дубнівській у місті Луцьку. Туди направили 1 і 25 пожежну бригаду пожежної частини міста Луцька. По прибуттю було з’ясовано, що повністю охоплена вогнем господарча будівля. Ліквідували пожежу о 22:58. На даний момент збитки і причини виникнення пожежі з’ясовуються»,  – каже Антон Луцюк, провідний інспектор Луцького районного управління ГУ ДСНС у Волинській області.

Отож, поки невідомо що ж стало причиною займання. На місці працюють спеціалісти. А тим часом люди, у яких понівечено або й взагалі знищено все майно, яке було у приміщеннях, думають як його відновлювати і відбудовувати будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: