Більше не Ірина: дизайнерка з Луцька змінила та «українізувала» своє ім'я (відео)

Четвер, 05 вересня 2024, 11:45

Дизайнерка інтер'єрів з Луцька Ірина Лисюк змінила своє ім'я, оскільки вважає, що «Ірина» – занадто російське, вона ж захотіла його дещо українізувати.

Про це irafox_design розповіла у своєму інстаграмі. 

«Ім'я Ірина мені ніколи не подобалось. Змалку, з дитинства я завжди відчувала, що воно якесь не моє. І коли за кордоном ти представляєшся як Іра, Ірина,то мені здається, можливо це моє суб'єктивне, що вас відразу асоціюють з росією або з якимось радянським союзом. І мені це страшенно не подобалось завжди. Але я не знала, на яке ім'я я хочу змінити. І ось нещодавно воно до мене прийшло. І воно мені дуже подобається, я в захваті і я так себе відчуваю. Я погодила зі всіма: з батьками, друзями, з родиною, всі мене підтримали», – поділилась думками дизайнерка. 

З її слів, вона захотіла дещо українізувати своє ім'я. 

«Насправді це не зміна імені, а українізація, тому що це українська версія імені Ірина і звучить воно як Ярина або Яра. Мені особисто більше подобається Яра. Отже, всім привіт, мене звати Яра Лисюк, я – дизайнер і я дуже хочу, щоб ви мене підтримали з цим важливим кроком», – звернулася Яра, вона ж тепер yarafox_design в інстаграмі, до своїх підписників. 

Нагадаємо, в Україні назвали перелік 10 найпопулярніших прізвищ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: