Луцький блогер розповів, як його булили у школі №9 (відео)

П'ятниця, 06 вересня 2024, 11:04

Луцький блогер Артем Кость «Косточка» завітав на свято першого дзвоника у свою рідну школу та пригадав, як його там булили.

Про це він розповів у відео на своєму ютуб-каналі.

Він пройшовся коридорами навчального закладу, показав своїм підписникам, у яких кабінетах навчався та навіть зустрівся з першою вчителькою. Далі ж його запитали, чи є якесь місце у школі, що викликає у нього емоції. Пригадав Артем лише те, де його булили.

«Емоції... є місце, де мене булили. Ось тут мені колись уй*бок на голову сів. Я навіть продемонструвати можу. Тут. Він мене кинув на землю та сів мені на голову. А ще на третьому поверсі є туалети, де ми петарди підпалювали», – розповів «Косточка».

Довідково:
Булінг (від англійського bullying) – тривале цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» керівниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович розповіла, що коли дитина потерпає від булінгу, треба одразу звертатися із заявою до директора або поліцію.

«Є порядок звернення щодо таких фактів. Попередньо звертаються до керівника закладу із письмовою заявою. Раджу, щоб вона була у двох екземплярах. Обов'язково дирекція у присутності батьків має зареєструвати цю заяву і перенести реєстраційний номер на копію заяви. Або звертатися у поліцію із заявою про те, що відбувається булінг щодо їхньої дитини. Далі заклад зобов'язаний створити комісію, у яку входять і ювенальні поліцейські, але вони не беруть участь в голосуванні. Проте можуть надавати пропозиції й рекомендації. Окрім цього, там буде присутня і служба у справах дітей, і центр соцслужб. Вони встановлюватимуть причини та умови щодо дитини, яка скоїла булінг та до потерпілої», – каже керівниця.

centerІнна Остапович

З її слів, коли навчальний заклад підтвердить факт булінгу, тоді ювенальні поліцейські притягують до відповідальності булера. Якщо ж йому немає 16 років, тоді відповідальність нестимуть батьки.

«Коли вже буде рішення суду підтверджене, то на його підставі дитину ставлять на облік у підрозділ ювенальної превенції. Тоді ювенальні поліцейські профілактують згідно з інструкцією роботи інспекторів. Я дуже прошу батьків, коли їм будуть пропонувати розібратися без заяви, ні в якому випадку не погоджуватися. Бо є аналіз моментів, який каже, що нічого не вирішиться. Адже є директори, які переживають за престиж навчального закладу. За це не треба перейматися. Треба перейматися за життя та здоров'я людей. Бо коли ситуацію замовчують, діти від цього потерпають психологічно. Особливо в умовах сьогодення, в умовах повномасштабного вторгення. Діти травмовані і якщо вони додатково підлягають травматизації під час освітнього процесу, то можуть бути тяжкі наслідки», – резюмує Інна Остапович.

Нагадаємо: у Рожищі нарікають на вчительку історії ліцею №1. Мовляв, жінка під час уроку у шостому класі чотири рази не пускала дитину вийти до вбиральні й та не витримала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: