Ціна –12 000 євро: житель Луцького району вносив ухилянтів у систему «Шлях» (фото)

Четвер, 05 вересня 2024, 11:20

На Волині заблокували стійкий канал незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку. 

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

28-річний житель Луцького району за грошову винагороду налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через держкордон України. За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

За налагодженою схемою зловмисник вносив ухилянтів в систему «Шлях», що дозволяло їм безперешкодно виїжджати за межі України. Винагорода за такі дії становила 12 000 євро.

Правоохоронці затримали волинянина після отримання винагороди за переправлення військовозобов’язаного через кордон України.

Крім того, за місцем проживання та в автомобілі фігуранта поліцейські провели обшуки, під час яких виявили та вилучили речові докази по справі: гроші в національній та іноземній валюті, мобільні телефони, документи та інше.

Слідчі затримали його в порядку статті 208 КПК України та оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Судом, за клопотанням слідчого, підозрюваному обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Триває слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: