Поділитись:

В Україні запрацював перший підземний шпиталь

Середа, 04 вересня 2024, 23:19
В Україні запрацював перший підземний шпиталь

В Україні запрацював перший підземний госпіталь, де надають первинну медичну допомогу і стабілізують стан військових після поранення.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, яке реалізовує цей проєкт спільно з медичними силами «Схід», передає «БУГ».

Перший підземний госпіталь розташований поблизу лінії фронту. Поранені бійці можуть отримати медичну допомогу в «максимально безпечних умовах» — шпиталь оснащений системами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

У стабпункті є два повноцінних операційні блоки, два реанімаційні блоки, робоче приміщення та модуль відпочинку для медичного персоналу. Шпиталь оснащений медичним обладнанням, зокрема кисневими концентраторами, апаратами штучної вентиляції легень, кардіомоніторами та дефібриляторами. У госпіталі є можливість не лише стабілізувати поранених, а й проводити одночасно до чотирьох операцій. Щодоби тут зможуть приймати 100 пацієнтів.

Стабпункт будували на базі шести збільшених сталевих бункерів, кожен з яких має довжину 7,6 метра та діаметр 2,5 метра. Всередині є системи вентиляції, водопостачання, водовідведення та альтернативні джерела живлення.

Новий підземний шпиталь відповідає вимогам польових шпиталів другого ешелону за стандартами НАТО.

У проєкт інвестували понад 20 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів