Поділитись:

У Ковелі покарали волонтерку, яка допомагала «ухилянтам»

Середа, 04 вересня 2024, 19:26
Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Ковельському міськрайонному суді винесли вирок волонтерці, яка за понад п’ять тисяч доларів допомогла організувати перетин кордону військовозобов’язаному чоловіку за допомогою системи «Шлях». 

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 9 серпня 2024 року, передає «Сила Правди».

Наприкінці липня 2023 року волонтерку звинуватили щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч.3 ст. 332 КК України). Обвинувальний акт щодо жінки передали до суду разом з угодою про визнання винуватості.

На суді Тетяна Мартинюк свою вину визнала та сказала, що займалася волонтерством. Жінка розповіла, що їй зателефонував чоловік і попросив допомогти з виїздом. Для цього вона організувала збір необхідних документів та внесла його дані в систему «Шлях», а 23 червня вони повинні були виїхати за кордон. Замовник повинен був їхати водієм, а вона пасажиркою.

Для цього Тетяна Мартинюк передала втікачу ключі від автомобіля Volkswagen. Однак виїхати їм так і не вдалося, жінку затримали під час отримання грошей. Використати отримані кошти вона збиралася на власні потреби. 

Тож 9-го серпня 2024 року суддя Ковельського міськрайонного суду Олексій Шишилін визнав Тетяну Мартинюк винною за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів. Волонтерці призначили сім років позбавлення волі з посадовими обмеженнями на один рік та з конфіскацією всього належного їй майна.

Окремою ухвалою суд встановив, що після того, як цей вирок набере силу, орган опіки та піклування виконавчого комітету Ковельської міськради має вирішити питання про влаштування її малолітньої дитини – 8-річного сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів