По військовослужбовцях ТЦК стріляв з рушниці 40-річний лучанин, – поліція (фото, відео)

Середа, 04 вересня 2024, 16:51

У Луцьку поліцейські затримали чоловіка, який стріляв з рушниці по військових ТЦК.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Нагадаємо, інцидент трапився вночі 27 серпня на вулиці Теремнівській у Луцьку: невідомий чоловік відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу на посту Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Військові відкрили вогонь у відповідь.

Внаслідок стрілянини один військовослужбовець був поранений, він був госпіталізований. Після перестрілки невідомий втік.

Провівши низку заходів, оперативники спільно зі слідчими та співробітниками кримінального аналізу Нацполіції встановили місцезнаходження стрілка.

У середу, 4 вересня, за силової підтримки спецпризначенців поліції КОРД, правопорушника затримали на проспекті Соборності у Луцьку, поблизу РАЦСу.

Зловмисником виявився 40-річний місцевий мешканець. Зброю у нього вилучили та направили на дослідження. Мотиви скоєння злочину фігурантом встановлюються слідством.

За фактом посягання на життя військовослужбовця триває досудове розслідування, розпочате за ст. 348 Кримінального кодексу України.

Після оголошення затриманому підозри вирішуватиметься питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Триває слідство, зловмисникові загрожує до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: