Поділитись:

Вчителька не пускала: у Рожищі дитина сходила під себе на уроці (відео)

Середа, 04 вересня 2024, 16:09
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Рожищі нарікають на вчительку історії ліцею №1. Мовляв, жінка під час уроку у шостому класі чотири рази не пускала дитину вийти до вбиральні.

Відповідний допис опублікував анонімний учасник в одній з місцевих спільнот.

«Степанюк Галинка Адамівна – вчитель школи №1 м.Рожище. Не пускає в туалет дітей роками. Сьогодні дитина чотири рази просилася, її не пустила вийти, вона не втримала і сходила прямо на уроці! Хай знають усі цю так звану горе-вчительку!» – йдеться у дописі.

Фото Галини Степанюк, яке прикріпили до дописуФото Галини Степанюк, яке прикріпили до допису

Допис у місцевій спільнотіДопис у місцевій спільноті
 

Директор ліцею Мирослав Максимюк у коментарі журналістам телеканалу «Конкурент TV» розповів, що за ситуацію знає, бо батьки написали скаргу на вчителя.

«Знаю за цю ситуацію. Зараз встановлюємо усі факти. Це сталося вперше. Жодних скарг щодо подібних випадків на цього педагога не надходило. Зараз проводиться внутрішнє розслідування. Я можу вам сказати, що будемо діяти у межах чинного законодавства. У більшості таких випадків – це догана. Батьки звернулися до мене, написали скаргу. Відповідь на цю скаргу я батькам надам», – каже директор.

Вчителька не пускала: у Рожищі дитина сходила під себе на уроці (відео)

Окрім того, очільник закладу пояснив, чому так вчителька так зробила. З його слів, жінка злого умислу не мала й думала, що дитина може відпроситися та піти у магазин поруч зі школою.

«Як вчителька мені пояснювала, злого умислу у цьому діянні вона не передбачала, оскільки вона несе повну відповідальність за життя та здоров'я дитини. Вчитель пояснює, що вона передбачала, що дитина могла відпроситись та піти у магазин. Злого умислу не пустити дитину (у туалет, – ред.) у вчителя не було», – пояснював Максимюк.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» керівниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович розповіла, що батьки у такому випадку мають звернутися або до дирекції школи, або відділ освіти та науки територіальної громади, або до ювенального поліцейського.

«Моя порада у такому випадку – дзвонити одразу на гарячу лінію «102» та казати, що права дитини порушено. Казати, що вчитель не відпустив дитину до туалету й це призвело до певних наслідків щодо стану здоров'я дитини. Річ у тому, що це порушення службової етики. Ми можемо розглянути цю заяву в межах закону про звернення громадян та наголосити на дотриманні етики працівників освіти. Як правило, тут навчальний заклад чи відділ освіти має створити наказ та провести розслідування службової поведінки працівника під час навчального процесу», – зазначила Інна Остапович.

Інна ОстаповичІнна Остапович

Пані Інна додала, що за ситуацію у рожищенському ліцею знають і вже внесли інформацію у журнал єдиного обліку заяв та повідомлень й звертатимуться у відділ освіти Рожищенської громади.

Нагадаємо: в Іваничівському ліцеї №1 вчителька висипала на голову учениці цілу пачку снеків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів