На Волині розкидають приманки від сказу – просять не брати руками і не переносити

Середа, 04 вересня 2024, 13:08

На території Волині орієнтовно з 20 вересня 2024 року планується початок осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. У зв’язку з воєнним станом, розповсюдження принад із вакциною буде проводитися вручну шляхом наземного розподілу.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області. 

Зазначається, що на Волині планується охопити територію площею 15 030 км кв.

Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких знаходиться капсула із вакциною. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях та безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища.

 

«Прохання до жителів області з розумінням поставитися до проведення заходів з вакцинації диких м`ясоїдних тварин. При виявленні приманок – залишати їх на місці, не брати руками і не переносити з місць!» – йдеться в дописі.

Фахівці нагадують, що пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких тварин проти сказу. Вакцина сприяє створенню імунітету та не викликає захворювання сказу у диких м’ясоїдних тварин, а також безпечна для інших тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: