Не сіяно, не орано: на Волині в недобросовісного орендаря забрали 135 га землі

Середа, 04 вересня 2024, 11:43

На Волині прокурори домоглися розірвання з недобросовісним орендарем договорів оренди земель вартістю 36 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Господарський суд Волинської області задоволив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Прилісненської сільської ради та Камінь-Каширської районної військової адміністрації про розірвання договорів оренди, стягнення із суб'єкта господарювання заборгованої орендної плати та повернення громаді земельних ділянок загальною площею майже 135 га й вартістю більш як 36 мільйонів гривень», – йдеться у дописі.

Прокурори з'ясували, що, орендуючи земельні паї сільськогосподарського призначення із 2017 року, підприємство систематично не сплачувало за них орендної плати. Таким чином воно заборгувало у місцевий бюджет понад 380 тисяч гривень.

Окрім того, встановлено, що орендар не використовував земельні ділянки за цільовим призначенням – поля не розорані та не засіяні.

Перебування ж землі в оренді в недобросовісного орендаря унеможливлювало надання її іншим суб'єктам господарської діяльності.

У суді прокурори домоглися стягнення заборгованих коштів, розірвання договорів оренди та повернення землі громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: