У Луцьку відкрили misto.cafe: основні фішки

Середа, 04 вересня 2024, 10:22

Луцьке misto.cafe пропонує традиційні волинські та кримськотатарські страви, окрему залу із заходами та подіями, а 80% прибутку йтиме на розвиток міста.

Про це пише Людмила Яворська для misto.media.

Де і як працює misto.cafe?

Адреса: м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 26.

Із 5 до 15 вересня заклад працює у тестовому режимі з 10:00 до 21:00 та зі скороченим меню.

З 15 вересня графік роботи: понеділок — четвер із 7:00 до 22:00, п’ятниця — неділя з 7:00 до 23:00.

Що з’їсти/випити?

В основі меню misto.cafe — традиційні страви волинської та кримськотатарської кухонь. Наприклад, пропонують паштет по-теремнівськи з авторським соусом вишня-хрін, волинський боул із запеченою картоплею і буряком, булку із ревенем та заварним кремом.

Із кримськотатарських страв — чібереки (страва, яку через спотворення російським впливом ми знаємо як чебуреки), пиріжки з пряною м’ясною начинкою янтики, домашня локшина лагман, манти і, звісно, медова пахлава та інші.

Є в меню також популярні страви, які вже стали класикою сучасного меню (з авторською адаптацією кухарів misto.cafe): авокадо тост, тартар із яловичини, хумус із томатним жу (м’ясний соус), тайська локшина із різними додатками, стейк рібай з азійською квашениною тощо.

Також у закладі пропонують вибір веганської їжі.

З інших «фішок» misto.cafe — авторська коктейльна карта, що має понад 20 позицій.

Над формуванням меню працювала команда кухарів під керівництвом Сергія Капацини.

  

Які заходи можна відвідати?

У misto.cafe буде подієвий майданчик з активною програмою: лекції, тренінги, панельні дискусії, музичні події, кінопокази, книжкові клуби.

Планують також зробити певні сезонні події, щоб люди знали, що саме цей захід щороку буде відбуватися в misto.cafe. Створити свої традиції в Луцьку, як в Австрії Віденський бал чи Октоберфест в Німеччині.

З анонсами можна буде ознайомитися згодом на сайті закладу та у соціальних мережах.

А ще в misto.cafe є сувенірна крамниця, де представлені місцеві бренди, спеціальні тематичні колаборації.

  

Чим ще особливий заклад?

misto.cafe — кафе суспільного впливу, 80% заробленого йтиме на втілення соціальних ініціатив лучан.

Для того, щоб такий заклад з’явився в місті, між собою об’єдналося 100 людей. Бізнесмени, дизайнери, ресторатори, айтівці, представники громадського сектору — різні люди із Луцька, столиці та інших міст зробили фінансовий внесок по дві тисячі доларів для запуску.

Після того, як кафе пропрацює певний час і збере прибуток, оголосять перший грантовий сезон. Подавати заявки зможуть неприбуткові організації з пропозиціями некомерційних проєктів. Це може бути будь-яка ініціатива, спрямована на розвиток міста: провести навчання, залучити експерта, організувати фестиваль, встановити пандус…

Аби не створювати хаос, співзасновники щосезону будуть обирати тематику. Крім того, пріоритетними будуть напрямки, пов’язані із ветеранами та військовими.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: