Через хворобу помер лідер луцького гурту King Size Степан Чумак

Середа, 04 вересня 2024, 08:36

Обірвалося життя луцького музиканта, засновника й лідера гурту King Size Степана Чумака. Причиною смерті стала пневмонія.

Про це у фейсбуці повідомив Віталій Єганов.

Степан Чумак помер вчора, 3 вересня, внаслідок запалення легенів.

У коментарях пишуть, що артист упродовж місяця боровся з хворобою у лікарні.

«Молились, надіялись, вірили… Вже місяць, як Стьопа був, жив у реанімації, але, на жаль, не збулось. Вічна тобі пам’ять, Друже! Вічний спокій!» – написав Владислав Лопушанський.

Як пише ІА Волинські новини, гурт King Size Степан Чумак заснував 1994 року в Луцьку. До його складу входили сам Степан Чумак (гітара, вокал), Олег Дмитрук (вокал), Юрій Братасюк (бас-гітара), Валерій Сивий (барабани).

Всі музиканти грали у різних українських групах початку 90-х, у складі яких брали участь майже у всіх відомих на той час фестивалях, де здобували, крім різних нагород, досвід. Найбільша перемога – перша премія на всеукраїнському телевізійному фестивалі «Мелодія-96», фінал якого відбувався на Різдво 1996 року у Львівській опері.

Пісня, яка перемогла, називалася «Добро і зло», в тому ж році група записала на луцькій студії «Олекса» альбом з однойменною назвою, який, на жаль, не вийшов. Ситуація, яка склалась у вітчизняному шоубізнесі, не давала групі можливості реалізувати себе. Тож музиканти вирішили осісти в рідному місті. Тривалий час виступали в пивному клубі «Майдан» та мали чимало шанувальників.

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким померлого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: