«Навішав лапші» суду: митрополита Володимира спіймали на брехні (фото)

Вівторок, 03 вересня 2024, 21:41

Керуючий релігійною організацією Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП митрополит Володимир мав з'явитися як відповідач у суді у справі щодо Свято-Успенського кафедрального собору у Володимирі.

Суддя Господарського суду Волинської області Ігор Гарбар повідомив, що представник відповідача клопотав про відкладення розгляду справи, оскільки перебуває на лікарняному, передає Insider Media.

«Надійшла заява від відповідача. Він перебуває на лікарняному. Хоче брати безпосередню участь у судовому засіданні, тому просить відкласти розгляд справи», – оголосив суддя Ігор Гарбар.

Проте сьогодні ж, 3 вересня, на сторінці єпархії опублікували фото, на яких видно, що митрополит бере участь у траурних заходах з нагоди 10-ї річниці смерті Бориса Клімчука.

Нагадаємо, у справі позову Волинської ОВА до релігійної громади упц мп, яка нині займає приміщення Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви, відклали підготовче засідання.

У звʼязку з цим суд відклав засідання на 17 вересня.

Раніше Волинська ОВА подала позов до релігійної громади УПЦ МП, яка нині займає приміщення Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви.

Суть позову полягає в поверненні до державної власності комплексу культових споруд національного значення, розташованих у Володимирі. До нього належать Свято-Успенський собор, будинок з дзвіницею та мури з брамами, які мають статус пам'яток архітектури.

Після закінчення терміну договору оренди релігійна громада УПЦ МП не має законних підстав для подальшого користування цими об'єктами, які належать державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: