Поділитись:

Втік до Варшави: мільйонера Олександра Слобоженка оголосили у розшук

Вівторок, 03 вересня 2024, 21:07
Втік до Варшави: мільйонера Олександра Слобоженка оголосили у розшук

Поліція оголосила у розшук блогера Олександра Слобоженка, якого звинувачують у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора та Бюро економічної безпеки, передає Zahid.net.

У понеділок, 2 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак блогера оголосили й розшук. Тиждень тому «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила, що Олександра Слобоженка бачили поблизу готелю в центрі Варшави. Наразі його соцмережі або неактивні, або непублічні. Прикметно, що на момент вручення підозри 16 серпня він був в Україні та отримав її особисто.

Також суд змінив раніше обраний запобіжний захід його спільнику на тримання під вартою із можливістю внесення 45 мільйонів 420 тисяч гривень застави. Його взяли під варту в залі суду.

За даними слідства, з січня 2020 року по серпень 2023 року Олександр Слобоженко став власником віртуальних активів у криптовалюті, еквівалентних більше мільярда гривень за тодішнім курсом НБУ. Ці гроші він отримав через незареєстровану компанію, що надає послуги арбітражу інтернет-трафіку.

Аби приховати суму доходів, блогер переводив гроші у криптовалюту, використовуючи різні платіжні системи та електронні гаманці зареєстрованих на нього та його знайомих. Потім ці гроші переводили в готівку та виводили у валюту. При цьому, він не вказував ці доходи в податкових деклараціях і не сплачував за них податки.

Загалом його підозрюють у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків. Також детективи БЕБ арештували 8 автомобілів, серед яких елітні супер/спорт кари, квартири та нерухомість у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів