На Волині містяни просять покарати директора «Добробуту» за «боротьбу» з метеликом

Вівторок, 03 вересня 2024, 16:49

У Ковелі 12 мешканців будинків на вулиці Грушевського звернулися до міського голови Ігоря Чайки з колективною скаргою на директора комунального підприємства «Добробут».

Ковельчани стверджують, що приблизно з початку серпня цього року неодноразово зверталися на «Гарячу лінію» мера міста з приводу гусені білого метелика на деревах по вулиці Грушевського, передає «Ковель media».

«Нам обіцяли передати інформацію на ККП «Добробут». Але жодних заходів це підприємство не провело. Але і без наших звернень директору підприємства добре відомо, що вулиця Грушевського є місцем, де цей шкідник широко розповсюджений. Але ніякої роботи ми не бачимо уже тривалий час. Гусінь виросла, об’їла дерева і пішла на залялькування. А це означає, що на наступний рік шкідника буде більше. А, відповідно, і грошей з бюджету на боротьбу з нею потрібно буде більше. З огляду на сказане, просимо притягнути до відповідальності директора ККП «Добробут» Ігоря Михайлевича за безвідповідальне ставлення до організації роботи підприємства. На боротьбу з цим шкідником були виділені кошти, але навіть маючи фінансове забезпечення, ця робота провалена»,– йдеться у колективному зверненні

Скаргу на двох аркушах підписали 12 ковельчан, які просять Ігоря Чайку повідомити про вжиті заходи щодо Ігоря Михалевича, а також про причини такої бездіяльності.

 

Нагадаємо, що депутати Ковельської міської ради 3 липня внесли зміни до бюджету громади та Програму охорони навколишнього природного середовища: виділили пів мільйона гривень на заходи зі збереження зелених насаджень. Йдеться про локалізацію та ліквідацію американського білого метелика.

«Поширення білого американського метелика в Ковелі стало серйозною проблемою. Шкідник завдає суттєвої шкоди деревам у нашому місті. Найбільше це спостерігається на вулицях Шевченка, Грушевського та Міцкевича»,– написав свого часу у Фейсбуці міської ради Ігор Чайка

За його словами, карантин у зв’язку з поширенням білого американського метелика на Волині діє вже п’ятий рік, у Ковелі – третій. Площа ураження шкідником в області щороку збільшується.

Ще 5 липня заступник міського голови Віктор Жигаревич заявив, що площа поширення американського білого метелика – вся територія Ковеля, а це майже 5 тисяч гектарів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: