На Волині працівниця «Укрпошти» наживалася на пенсіонерах

Вівторок, 03 вересня 2024, 12:22

На Волині за заволодіння чужим майном судитимуть начальницю поштового відділення «Укрпошти», яка привласнювала гроші пенсіонерів.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Прокурори Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення начальником одного з пересувних відділень поштового зв’язку Волинської дирекції АТ «Укрпошта» неодноразового службового підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України)», – йдеться у дописі.

За даними слідства, упродовж грудня 2022 – вересня 2023 року посадовиця вісім разів, беручи з пенсіонерів кошти в якості оплати за комунальні платежі, не проводила цих платежів, не вносила відповідні відомості до офіційного документа – касового звіту, а кошти привласнювала.

Таким чином вона заволоділа коштами громадян на суму майже 15 тисяч гривень.

Усю завдану матеріальну шкоду начальник відділення у ході досудового розслідування відшкодувала.

Тепер її очікує суд.

Нагадаємо: ексначальниці відділення зв’язку «Укрпошти» села Новосілки Луцького районну, яка не віддала двом клієнтам субсидії на 1390 грн, а привласнила їх собі, призначили покарання у вигляді року позбавлення волі та позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, на три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: