Поділитись:

Як у Луцьку «розбазарюють» цінне комунальне майно на аукціонах (відео)

Понеділок, 02 вересня 2024, 12:46
Як у Луцьку «розбазарюють» цінне комунальне майно на аукціонах (відео)

Луцька влада розпродує важливі об’єкти міста без всіляких умов. Йдеться про приміщення вбиральні на проспекті Волі, 8б. Його хотіли виставити на аукціон без жодних умов для потенційного власника. Тобто дуже ймовірно, що комунальної вбиральні там би точно не було.

Дискусія щодо цього точилась під час засідання сесії міськради у середу, 28 серпня, йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

На проспекті Волі, 8б, вже давно стоїть пусткою приміщення старої вбиральні. Його постійно затоплює, тому влада Луцька вирішила продати ці квадратні метри швидко та ще й без умов. Тобто потенційний покупець міг би зробити там будь-що. От тільки, найімовірніше, не громадський туалет. Адже ласий шматок у самісінькому центрі може приносити куди більші гроші бізнесу, наприклад, у вигляді кафе.

Депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій наголошує, що така ініціатива – помилкова.

«Все-таки це вбиральня в центрі міста. У нас їх не так багато. Одна – в оренді, яку мали у 2017 році відновити, але орендодавець нічого не зробив. А це – інша. Ви хочете її продати без істотних умов. Тобто ми розуміємо, що там вбиральні вже не буде. Ви вважаєте, що місту вбиральня не потрібна, так?» – зазначила Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Євгеній Лущакевич пояснив: найкраще там робити таки вбиральню, адже є усі умови та підведені комунікації. Якщо ж, на його думку, дивитися з позиції майбутнього власника приміщення, то там хоч кав’ярню можна робити, хоч бібліотеку.

«На мій погляд, якщо нічого не робити з цим приміщенням, воно просто завалиться і ми нічого не будемо мати», – казав Лущакевич.

Євгеній ЛущакевичЄвгеній Лущакевич

Алла Надточій запропонувала все ж залишити вбиральню на балансі міста і з часом знайти кошти на її ремонт. Своєю чергою депутатка Алла Доманська поцікавилася, чи оцінювали в управлінні майном вартість потенційного ремонту.

«Скажіть, будь ласка, чи є у вас цифра, чи оцінювали вартість робіт, якби ця вбиральня лишилася на балансі міста і залишилося цільове призначення вбиральні?», – запитала обраниця.

Алла ДоманськаАлла Доманська

Однак цих підрахунків в управління немає. З огляду на усі ці факти, депутатка Алла Надточій закликала колег не підтримувати рішення про продаж громадської вбиральні без умов, адже, як-то кажуть, приміщення поки «їсти не просить», і з цим зараз точно можна зачекати. Окрім того, немає й інформації, яка вартість цієї вбиральні, та у скільки обійдеться ремонт.

«Це називається розбазарювання комунального майна. На наступну сесію дайте більше цифр, деталей про те, що ми з цього проєкту можемо виграти. Бо я бачу тільки програш. Інвестор не прийде на цей об’єкт з високою вартістю, бо ж там топить і так далі. Дайте ґрунтовніші дані по вартості та пропозиції, що там може бути й що виграє громада», – зверталась до колег депутатка.

Як у Луцьку «розбазарюють» цінне комунальне майно на аукціонах (відео)

В результаті обранці Луцькради дослухалися до Алли Надточій та двічі не підтримали проєкт рішення про продаж старої громадської вбиральні на проспекті Волі, 8б, без умов. Однак, зазначають у сюжеті, стає зрозуміло – місцева влада, на чолі якої – ставленик скандального олігарха Ігоря Палиці мер Луцька Ігор Поліщук, хоче ледь не все комунальне майно роздати та продати, а що далі з ним буде і чи є з того користь місту нікого не хвилює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів