Поділитись:

Можуть нищити техніку, що коштує мільйони: на Волині студенти роблять дрони (фото, відео)

Неділя, 01 вересня 2024, 12:02
Можуть нищити техніку, що коштує мільйони: на Волині студенти роблять дрони (фото, відео)

На Волині двоє підлітків почали збирати дрони, що здатні нести 3 кілограми вибухового заряду. Безпілотні апарати роблять відповідно до потреб військових: апарати повинні мати кріплення для навантаження та літати впродовж 25 хвилин.

Про це розповіла 17-річна Софія Руднєва з Сєвєродонецька, яка разом із 17-річним Юліаном Головчуком з Луцька збирають безпілотники задля перемоги України, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Перший дрон, який поїхав на Покровський напрямок, дівчина створила в рамках своєї наукової роботи. Наступні чотири дрони також відправили для бійців на Донеччину. Нині ж квадрокоптери, над якими працюють, усі дрони після тестування будуть відправлені воїнам Луганського прикордонного загону.

Софія РуднєваСофія Руднєва

Софія Руднєва з Сєвєродонецька переїхала до Луцька на початку повномасштабного вторгнення. Дівчина є призеркою Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт Малої академії наук і зробила дрон та інструкцію для його виготовлення, якою послуговуються і тепер.

«Це створено для того, щоб будь-яка людина змогла зібрати дрон, Тут іде ознайомлення з деталями, щоб людина вникла в курс, зрозуміла що таке відеопередавач, які вони бувають і так далі», – сказала дівчина.

Софія Руднєва та Юліан ГоловчукСофія Руднєва та Юліан Головчук

Зараз Софія створює квадрокоптер – дрон із чотирма двигунами – разом із лучанином Юліаном Головчуком. Хлопець розповів, що цьогоріч переміг на міжнародній олімпіаді геніїв, зробивши робота, що збирає сміття. Зі слів студента, дрон обладнаний камерою нічного бачення та відеопередавачем, який захищений від РЕБа.

«Також є контролер – це мозок дрона, що керує двигунами, обробляє сигнали, які до нього приходять. У нас є передавач відео, і транслює відео пілоту в FPV-окуляри або на телефон. Цей дрон може працювати як скид, і його можна перетворити в камікадзе або використовувати як розвідувальний», — сказав хлопець.

Дрон у процесі створенняДрон у процесі створення

Для роботи над дроном, розповів Юліан Головчук, потрібно мати паяльник, викрутку з різними насадками та інші засоби.

Юліан ГоловчукЮліан Головчук

Для старту роботи над коптерами Софія Руднєва оголосила збір грошей у соцмережах. З її слів, за вісім днів люди задонатили 86 тисяч гривень: ці кошти витратили на купівлю комплектуючих, з яких зберуть 8 дронів.

Безпілотні апарати роблять відповідно до потреб військових, сказав Юліан, тобто апарат повинен мати кріплення для навантаження до 3 кілограмів та літати впродовж 25 хвилин.

«Один з восьми дронів я передаю своєму батькові, у нього спеціальне призначення, він має виконувати функцію скиду. Оскільки це умови його напряму», – додав хлопець.

Дрон у процесі створенняДрон у процесі створення

Випробували дрони в польоті інструктори навчально-рекрутингового центру «Volyn Falcons». Інструктор Олег Пономаренко зазначив, що дав підліткам декілька порад щодо вдосконалення технічних спроможностей безпілотників. З його слів, маленький дрон, вартість якого до 25 тисяч гривень, може знищувати техніку, яка коштує мільйони гривень.

«Протестували дрон, якій нам надали Софія та Юліан. Вони практично дійшли до ідеалу. Можемо залітати в бліндажі, підлітати близько до якоїсь техніки. Є чимало операцій зі знищення "Сонцепьоків", й іншої великої техніки. Ця річ рятує життя наших хлопців», – зазначив волинянин.

Олег ПономаренкоОлег Пономаренко

Як додав інструктор з FPV-пілотування, маленький дрон, вартість якого до 25 тисяч гривень, може знищувати техніку, яка коштує мільйони гривень.

Можуть нищити техніку, що коштує мільйони: на Волині студенти роблять дрони (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів