Поділитись:

Платила працівникам, які не ходили на роботу: на Волині судитимуть директорку інтернату

Субота, 31 серпня 2024, 21:09
Платила працівникам, які не ходили на роботу: на Волині судитимуть директорку інтернату

Очільниця волинського закладу освіти опинилася в суді за внесення неправдивих відомостей про робочий час працівників.

За це, як зазначається у вироку, Шацький районний суд оштрафував її на майже 53 тисячі гривень, пишуть Волинські новини.

У лютому 2018 року Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА призначило Тетяну А. тимчасово виконуючою обов`язків директора Заболоттівської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату.

Починаючи з травня 2018 року, вона стала користуватися службовим становищем. Жінка умисно внесла до табелю робочий час педагога, який 11 днів не виходив на роботу і не виконував обов’язки, бо був за кордоном. Табель із власним підписом очільниця школи занесла в бухгалтерію, а тому працівникові-прогульнику нараховувалася зарплата.

Такі махінації вона проводила по кілька разів на рік – аж до червня 2021-го. Всього шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою, директорка заволоділа коштами на суму 50 576 гривень.

Обвинувачена свою вину у повністю визнала. Як зазначила, матеріальні збитки відшкодувала у повному обсязі під час досудового розслідування. Керівниця закладу освіти щиро розкаялася, засудила свою поведінку, зобов`язалася більше не вчиняти протиправних дій.

Представниця Управління освіти і науки Волинської ОДА повідомила, що жінка відшкодувала збитки. Також додала: за час виконання обов’язків директора Заболоттівської школи керівниця зарекомендувала себе лише з позитивної сторони.

Суд встановив, що обвинувачена вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 190 КК України. Це внесення до офіційних документів неправдивих відомостей і видача службовою особою неправдивих офіційних документів, що призвело до заволодіння чужими коштами.

Тетяну А. визнали винною і призначили їй штраф у розмірі 52 700 гривень. Крім того, з неї стягнули понад 20 тисяч за експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів