Як цьогоріч вродила картопля у волинських фермерів (фото)

П'ятниця, 30 серпня 2024, 20:18

Урожай картоплі із майже 22 тисяч гектарів зібрали волинські фермери та селяни-одноосібники. Це орієнтовно четверта частина засаджених під цю культуру площ в області, пише Суспільне.

Нині збір картоплі триває, каже керівник обласного департаменту агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

 

У селі Козин відбулася презентація сортів картоплі селекційних компаній у рамках Всеукраїнського дня картоплі. Ініціатором його проведення є голова фермерського господарства з Волині Василь Аршулік. Фермер презентував картоплярам із різних регіонів України 65 сортів бульби, які виростив на шести селекційних ділянках.

«Щоб зрозуміти в умовах Волині, який сорт себе найкраще показує. Його треба 3 роки прокрутити і ми це робимо. Тоді підбираємо цей сорт», – говорить Василь Аршулік.

З його слів, ціна на картоплю цього року — вища, ніж торік. Реалізовують картоплю від 8 до 10 гривень за кілограм. Про таку ж вартість говорить і керівник обласного департаменту агропромислового розвитку Волині.

 

 

«Торік на цей період було 3-4 гривні, а сьогодні 8-10 за кілограм картоплі. Урожай буде не гірший цього року, ніж в минулому. Все міняється – сорти, технології. Ми прогнозуємо, що буде більше як мільйон 300 тонн картоплі цього року», – каже Юрій Юрченко.

Серед учасників Дня поля – голова фермерського господарства із Львівщини Василь Шамборовський. Фермер вирощує картоплю на 40 гектарах. Чоловік каже, що цього року урожайність краща, ніж торік.

 

Майже вся картопля в області вирощується в особистих селянських господарствах. У середині вересня її збір на Волині завершиться, каже Юрій Юрченко. Каже, що цього року цією культурою в області засадили 80 тисяч гектарів.

Участь в заході взяли понад 200 учасників, розповів фермер з Луцького району Василь Аршулік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: