Через необережність з вогнем на Волині сталися п'ять пожеж у полях (фото)

П'ятниця, 30 серпня 2024, 10:14

Минулої доби на Волині рятувальники ліквідували п'ять пожеж на відкритих територіях. Усі загоряння були спричинені необережним поводженням з вогнем громадян.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС України у Волинській області.

У четвер, 29 серпня, у Луцькому районі ліквідували три пожежі сухої рослинності. Зокрема, о 15:19 на лінію 101 надійшло повідомлення про загоряння чагарників та самосіву у с. Носачевичі Рожищенської громади. Пожежу ліквідували працівники чергової варти 3-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рожища.

Надвечір суха рослинність горіла у селі Вітоніж Луцького району, існувала загроза перекидання вогню на житлові будинки. Горіння ліквідували рятувальники 3-ї ДПРЧ та запобігли його поширенню на житлові будинки. Пожежа ліквідована за допомогою двох водяних стволів.

Близько 19-ї у с. Веселе Торчинської громади виникла пожежа стерні. Її приборкали рятувальники 20-го державного пожежно-рятувального поста. За фактом цієї пожежі встановлена особа, причетна до її виникнення. Складений адміністративний протокол за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає стягнення від 1700 до 3400 гривень.

У Камінь-Каширському районі рятувальники 23-го державного пожежно-рятувального поста села Ветли ліквідували загоряння сухої трави з чагарниками на площі 0,4 га. Суха трава горіла між селами Ветли та Мукошин. Тривають заходи із встановлення осіб, причетних до виникнення пожежі.

Крім того, минулої доби рятувальники ліквідували пожежу сухої трави й чагарників поблизу с. Пехи Шацької громади Ковельського району.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: