Поділитись:

Волинянина посадили на три роки за ухилення від мобілізації

Четвер, 29 серпня 2024, 22:51
Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Волинянина, який після підписання повістки не прийшов на пункт збору, покарали трьома роками ув’язнення.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, передають «Волинські новини».

У лютому 2024 року чоловік, якого визнали придатним, отримав повістку про призов на військову службу. Однак чоловік не прибув на пункт збору для відправлення в частину.

Таким чином, його судили за ухилення від призову під час мобілізації за ст. 336 КК України.

Обвинувачений вину в інкримінованому не визнав. Як пояснив, його скерували на військово-лікарську комісію, де написали «здоровий», дозволивши тільки сфотографувати довідку на телефон.

Далі, зі слів чоловіка, йому сказали написати заяву про бажання йти на військову службу добровольцем. Він не підписав, хоча його нібито змушували. Згодом поїхав до адвоката, бо хотів, щоб усе було за законом.

Уже після цього волинянину вручили «бойову повістку», хоча він не мав військового квитка, адже у 2007-2011 роках був комісований. Казав: оскільки йому не мали права без військового квитка вручати бойову повістку, то не з’явився до пункту збору.

Попри невизнання, вину у вчиненні кримінального правопорушення підтверджували зібраними на досудовому слідстві докази. Чоловік за результатами ВЛК був придатним до військової служби та підлягав призову, що підтвердили свідки.

Твердження сторони захисту, що обвинувачений був визнаний непридатним у мирний час та обмежено придатним у воєнний час через отриману раніше травму, жодним чином не вплинуло на справу.

У підсумку чоловіка визнали винним та призначили три роки позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів