Авіатроща з керівництвом МВС у Броварах: справу передали до суду

Четвер, 29 серпня 2024, 12:19

До Печерського райсуду Києва направлено обвинувальний акт щодо п'яти чиновників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Їх звинувачують у порушенні правил безпеки польотів вертольота, на борту якого було керівництво МВС.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора, – пише «Слово і Діло».

До суду направлено обвинувальний акт щодо:

  • начальника Управління авіації та авіаційного пошуку та порятунку ДСНС України;
  • в.о. командира спеціального авіаційного загону;
  • заступника командира з льотної підготовки;
  • командира авіаційної ескадрильї;
  • начальник служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

«У січні 2023 року був запланований візит керівництва МВС України до Харківської та Дніпропетровської областей. Посадовці ДСНС залучили до перевезення делегації гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів. Через складні погодні умови вертоліт виконував політ на гранично низькій висоті. Командир екіпажу побачив перешкоду та, здійснюючи маневр, втратив орієнтування і допустив зіткнення із землею», – нагадали у прокуратурі.

При падінні гелікоптер пошкодив дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані автомобілі.

 

Внаслідок авіакатастрофи загинули 14 людей і 31 отримав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Окрім чиновників МВС – міністра Дениса Монастирського, першого заступника Євгена Єніна, держсекретаря Юрія Лубковича – загинули чотири жінки та дитина.

Нагадаємо: у місті Бровари, що під Києвом, 18 січня поблизу дитячого садка упав вертоліт ДСНС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: