На Волині 92% учнів будуть навчатися офлайн

Четвер, 29 серпня 2024, 08:00

У новому навчальному році 92 % учнів Волині будуть навчатися офлайн.

Традиційно напередодні початку нового навчального року відбулося засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації, – повідомили в пресслужбі ОВА.

 

«Пріоритетом для держави залишається безпека для усіх здобувачів освіти та педагогічних працівників. Над цим питанням ми плідно працювали і продовжимо працювати надалі. Відтак, 92 відсотки учнів Волині будуть навчатися офлайн, – розповів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко. – Вам усім у цьому році бажаю не втрачати той запал, який є. Бо від кожного з нас залежить результат нашої роботи. Дякую, що працюєте 24/7. Всім бажаю міцного здоров’я та плідної співпраці під час колегії».

 

Начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк наголосила, що третій рік поспіль наша держава живе в умовах широкомасштабної війни. За цей час освітяни Волині створили дієву систему освіти в умовах воєнного стану, яка характеризується новими підходами до навчання, інноваційними формами організації освітнього процесу, створили безпечні і доступні умови для здобуття освіти кожному.

«Освіта в умовах війни – це нелегкий процес, але вкрай важливий для майбутнього країни. Вона потребує чітких, швидких та вчасних рішень, доступних роз’яснень, розробки нових нормативно-правових і законодавчих актів та внесення змін в наявні», – зауважила Наталія Матвіюк.

 

Тож під час розширеного засідання колегії розглянули низку важливих питань освітньої галузі, визначили стратегічні пріоритети розвитку освіти області в умовах воєнного стану, обговорили створення безпечних умов для працівників та здобувачів освіти, підготовку закладів освіти до нового навчального року, формування навичок здорового способу життя, підтримку ментального здоров’я, реформу профільної середньої освіти, трансформацію системи освіти та окреслили шляхи продовження реалізації Нової української школи в умовах воєнного стану.

Також за сумлінну працю освітянам області вручили нагороди, відзнаки та подяки Міністерства освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: