Український горор за перші дні показу зібрав майже 12 мільйонів гривень

Четвер, 29 серпня 2024, 01:25

Стрічка «Конотопська відьма» режисера Андрія Колесника, що вийшла в український прокат 22 серпня, за перші чотири дні прокату зібрала 11 960 941 гривень бокс-офісу.

Про це повідомила пресслужба Film.UA в соцмережах, пише Українська Правда.

Кількість проданих квитків за перший вікенд прокату склала 72 657.

Кінокомпанія подякувала кінотеатрам за велику кількість сеансів «Конотопської відьми» кожного дня, а глядачам – за увагу до стрічки.

«Вдячні усім глядачам з усієї України за заповнені зали, а особливо – незламним Києву, Одесі, Харкову, Сумам, Дніпру, Кривому Рогу, Миколаєву, Запоріжжю за те, що підтримуєте українське кіно навіть у найважчі часи», – написали там.

Про фільм «Конотопська відьма»

Стрічка «Конотопська відьма», яку автори називають «фільмом-помстою», розповідає про звичайну українку з Конотопу, яка втративши коханого в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, виявляється прадавньою відьмою. Бажаючи помсти вбивцям її хлопця, вона повертає собі відьомські сили та за допомогою чарів розправляється з російськими окупантами.

Режисером фільму є Андрій Колесник, для якого «Конотопська відьма» повнометражний кінодебют. Автором ідеї та сценаристом виступив Ярослав Войцешек, відомий роботою над фільмами «Сторожова застава», «Захар Беркут», анімацією «Мавка. Лісова пісня».

Головні ролі у фільмі зіграли Тетяна Малкова та Тарас Цимбалюк. А от росіян на екрані втілили актори Павло Вишняков, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов, Сергій Сосновцев, Владислав Вербицький, Ростислав Фоменко, Микита Слободенюк, Микола Головчак, Сергій Аніпченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: