Поділитись:

Який метод контрацепції може не вберегти вас від вагітності

Четвер, 29 серпня 2024, 00:05
Який метод контрацепції може не вберегти вас від вагітності

Жіноча стерилізація за допомогою перев’язки маткових труб виявилася не таким «постійним методом контрацепції», як вважалося раніше.

Дослідження показало, що 3-5% жінок, яким виконали таке втручання, мали незаплановану вагітність, пише Українська Правда.

Його результати опублікували у науковому журналі NEJM Evidence, пише Medical Xpress.

Американські вчені проаналізували чотири незалежні раунди Національного дослідження зростання сім'ї США з 2002 по 2015 рік. Його учасницями була 31 тисяча жінок, з них 4,1 тисячі пройшли перев’язку маткових труб.

Науковці виявили, що від 2,9 до 5,2% жінок, яким провели таке втручання, пізніше повідомляли про незаплановану вагітність.

Протягом першого року після операції завагітніли 2,9% жінок, яким виконали стерилізацію у 2013-2015 роках. Шанс на це був найвищим серед тих, хто був молодшим на момент втручання. За оцінками вчених, через 120 місяців після перев’язки труб завагітніти могли 8,4%.

«Це дослідження показує, що перев’язка труб не може вважатися найкращим способом запобігання вагітності. Жінки, які використовують контрацептивні імплантати або внутрішньоматкові спіралі, мають менше шансів завагітніти, ніж ті, у кого перев'язані труби», – заявила співавторка дослідження Елеонора Бімла Шварц.

Згідно з даними, які навели вчені, жіноча стерилізація є доволі поширеною у США. Однією з причин є заборона абортів, яка діє у деяких штатах. Так, перев’язку труб роблять понад 21% американок у віці від 30 до 39 років і 39% – старших за 40 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів