Поділитись:

Як перевірити акумулятор?

Середа, 28 серпня 2024, 18:17
Як перевірити акумулятор?

Щоб не турбуватися про можливі проблеми зі справністю автомобіля, потрібно періодично перевіряти стан запчастин. АКБ не є виключенням. Сучасні моделі є функціональними, довговічними та стійкими до механічного впливу. Проте, їх потрібно регулярно заряджати, а іноді ще й перевіряти рівень зношеності. Якщо робочий ресурс вже вичерпаний, то доводиться купляти нові автомобільні акумулятори https://akb-plus.com/ua/akb, але часто достатньо огляду та усунення факторів, які вплинули на роботу.

Як перевірити заряд акумулятора тестером?

Критичне зниження рівня заряду є шкідливим для машини. Саме тому, потрібно своєчасно перевірити акумулятор тестером. Для цього потрібно зняти кришку, встановити режим DCV на тестері та вибрати діапазон (рекомендується до 20В).

Після цього пристрій підключається до АКБ. Залишається зачекати кілька секунд для отримання даних. З використанням цього приладу можна також перевірити ємність автомобільного акумулятора. Проте, це досить складний спосіб, тому треба багато часу та бути обережним.

Як перевірити акумулятор?

Як перевірити заряд акумулятора навантажувальною вилкою?

Якщо хочете перевірити заряд акумулятора цим пристроєм, то почніть з тих самих кроків. Потрібно підключити чорний щуп до мінусової клеми, а червоний – до плюсової. Струм навантаження треба підбирати в залежності від ємності батареї. Далі натискається спеціальна кнопка, яка запускає процес навантаження. Достатньо 5 секунд. Бажана щоб напруга не впала нижче 10,5 В. Як що значення напруги зменшилось більше, то батарея потребує термінової зарядки, або вона вже зіпсована і встановлювати нову. 

Як перевірити акумулятор?

Як перевірити справність акумулятора?

Іноді навіть у випадку повної зарядки пристрій не видає потрібну напругу. В цьому випадку потрібно перевірити справність акумулятора. Це можна робити вдома способами.

З робочим двигуном

Вимірювання напруги пристрою при заведеному моторі допомагає зрозуміти, чи є проблеми у функціонуванні. Нормальними значеннями у цьому разі є від 13,8В до 14,1В. У разі зниження показників до відміток в діапазоні з 12, до 13В, варто подумати про перевірку генератора чи електрообладнання авто.

З неробочим двигуном

Перевірити автомобільний акумулятор таким чином можна з використання мультиметра. Нормальні значення напруги за таких умов складають від 12,7 до 13,1В. Зниження до 12,5 В сигналізує про серйозні проблеми з АКБ або о несправності електрообладнання автомобіля. Ймовірно він не дасть нормальний розряд, щоб авто завелося.

Як перевірити рівень електроліту в акумуляторі?

Якщо ви вирішили перевірити акумулятор авто, який є обслуговуваним, тоді варто звернути увагу на рівень рідини. Щоб дізнатися значення, необхідно скористатися скляною мірною трубкою. Вона поміщається в заливний отвір агрегату. Затискайте верхню частину трубки пальцями, а потім виймайте її з корпусу. На шкалі вимірювача побачите результат, він повити не менше 15-20мм.

Як перевірити акумулятор?

Як правильно заряджати акумулятор?

Зарядку краще здійснювати за кімнатної температури (оптимально від 21 до 25 градусів). Потрібно підключити зарядний прилад та відрегулювати показники струму та напруги. Оптимальне значення для повної зарядки стабілізованою напругою 14,5 - 15,5В до падіння струму заряду до 0-0,5А. 

Як перевірити акумулятор?

Коли треба міняти акумулятор?

Заміна виконується після закінчення терміну, встановленого виробником для експлуатації конкретної моделі. Експерти рекомендують робити це приблизно через 4-6 років після установки. Крім цього, купити новий АКБ варто у разі появи білого нальоту або капель кислоти, а також у разі пошкодження корпусу.

"Джерело: akb-plus.com"

Надрукувати
мітки:
коментарів