Поділитись:

Атака на Луцьк: постраждалому бізнесу «не світить» компенсація (відео)

Середа, 28 серпня 2024, 17:44
Фото з місця подій
Фото з місця подій

Жителі постраждалого будинку у Луцьку, у який влучили уламки ворожого шахеда, оговтуються після обстрілу. Так само оговтуються і підприємці, які розвивали власний бізнес у цьому будинку або ж сусідніх.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили з'ясувати чи отримають підприємці компенсацію від Луцької влади.

«Писали ж заяви: жителі будинків і підприємцям теж сказали писати. Сказали будуть відшкодування. З ЖЕКу працівники сказали, що якщо заяви писали, то чекайте відповіді. Потім я почула, що підприємцям не знають чи будуть відшкодовувати. Підійшла я, стояли з міської ради, зі мною розмовляла Ірина Чебелюк і дала мені відповідь: «підприємцям ми не будемо відшкодовувати ніякі кошти», – розповідає підприємиця Світлана.

Світлана розповідає, що була, м’яко кажучи, шокована цими словами. За своїх колег-підприємців вона, на жаль, нічого не знає. Як і вони, жінка своїми силами сама все прибрала, закрила вибиті вікна фанерою та скотчем.

«Я б не бралася за це через те, що зима ще попереду, ще є тривалий час і краще хай кошти там зберігаються. Це ще один момент того, чому це не варто робити, а взяти все ж з перевиконання, а поточний ремонт доріг робити пізніше. Якщо ви стільки часу не робили його, ну то і зараз може потерпіти. І так чималі кошти були витрачені за весняно-літній період», – коментує депутатка Луцької міськради Алла Надточій.

Люди, чиє майно постраждало від обстрілу, надіються - допомога до них таки дійде і їх не кинуть на одинці зі своїми проблемами. Однак все ж чіткого розуміння, на що сподіватись немає.

З цього виходить, що вже скільки часу триває війна, а в Луцької влади на чолі з мером Поліщуком і досі механізму, як працювати з людьми, коли місто зазнало ворожої атаки немає. Бо ж після атаки пройшло декілька днів, а люди й досі сам на сам із власною бідою.

 

Атака на Луцьк: постраждалому бізнесу «не світить» компенсація (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів