Поділитись:

Несправедливо, що «обісцяні мужички» і Воїни матимуть однакові права, – головний патрульний Волині

Середа, 28 серпня 2024, 11:45
Несправедливо, що «обісцяні мужички» і Воїни матимуть однакові права, – головний патрульний Волині

Керівник патрульної поліції Дмитро Мокич різко висловився про тих, хто підтримав напад на пост охорони Луцького ТЦК, внаслідок якого поранили військового.

Про своє ставлення до подій, що відбулися в Луцьку, він написав у фейсбуці.

У ніч на вівторок, 27 серпня, на вулиці Теремнівській у Луцьку невідомий чоловік відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу на посту Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Військові відкрили вогонь у відповідь. Один з військовослужбовців отримав поранення.

Інцидент викликав суспільний резонанс: його активно коментували в соцмережах. Знайшлося чимало тих, хто підтримав дії невідомого стрільця. 

Така підтримка обурила керівника патрульної поліції Дмитра Мокича.

«...не розумію для кого і чого ми боремось?» – зазначив він, читаючи коментарі у соцмережах.

На думку Дмитра Мокича, підтримати вчинок стрільця міг той, хто сам ховається від працівників ТЦК і намагається відсидітися на дивані, тоді як тисячі українців воюють за свою державу.

«Сидить «чмошник» вдома на мʼякенькому дивані, не зробивши за своє життя нічого корисного для держави і суспільства, і виписує лайном коментарі, бо вже давно обісрався і боїться вийти з дому, навіть в магазин. Дружина, піклуючись про свого зайчика, тягає торби, щоб з голоду не помер. А воно сидить і малює «правильно зробили, що підстрелили». І всі лайкають… Як офігенно. Тільки дивно виходить. Хлопці воювали за Україну, народ, далі проходять службу в ТЦК, а взамін «оплески» за те, що солдат ЗСУ отримав поранення», – зазначив поліцейський.

Дмитро Мокич згадав і про тих, хто втік за кордон, аби уникнути мобілізації, і на безпечній території вдає із себе патріота.

«Прикольно, напевно, втекти за кордон і пишатися собою і бути «великим патріотом?» Прикольно попивати пивко десь в Бельгії і вболівати за українські футбольні команди на матчах, що проводяться десь у Європі, – бо ж українці. А захищати своє у кожного, мабуть, різне. Хтось захищає себе, «чкурнувши» за кордон чи забарикадувавшись вдома. Хтось – свою сімʼю, свою країну, свою територію, взявши до рук зброю. Та й взагалі іноземці воюють за нашу країну, а українські недомужчини пишаються собою за кордоном», – йдеться в дописі.

На думку головного патрульного Волині, буде несправедливо, коли справжні захисники і недопатріоти стануть рівними після перемоги.

«І от дуже не хочеться після перемоги, щоб «обісцяні» мужички, а з іншої (сторони, – ред.) – воїни, мали б однакові права у своїй країні. Несправедливо буде, як мінімум. І коли завершимо війну перемогою, по вулицях будуть ходити і «обісцяні», і воїни (дівчата і хлопці), які воюють за все, що їм рідне! За своє!!!» – зазначив він.

Дмитро Мокич зауважив, що зробив допис, бо є натхнення, і має досвід, як читати «коментарі-«подяку» за роботу патрульних поліцейських».

«Дивани можуть бути різними. Я за справедливість!» – резюмував він.

Нагадаємо: у Волинському ТЦК відреагували на озброєний напад, який стався під час комендантської години, і попередили, що у випадку загрози життю стрілятимуть на ураження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів