Поділитись:

Кому у Луцьку відшкодують витрати на зубопротезування та ліки

Середа, 28 серпня 2024, 12:08
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку внесли зміни до програми соціального захисту населення Луцької міської територіальної громади на 2023–2025 роки.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії міськради у середу, 28 серпня.

«У зв’язку зі значним зростанням вартості лікарських засобів, з метою забезпечення належної підтримки соціально вразливих категорій населення громади шляхом відшкодування витрат за придбані лікарські засоби за пільговими рецептами та надання послуг з безкоштовного зубопротезування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи виникла необхідність у збільшенні обсягів фінансування», – йдеться у пояснювальній записці.

Там додають, що до цього програма передбачала таке фінансування на згадані вище послуги та пільги:

  • 2024 рік – 200,0 тис. грн;
  • 2025 рік – 300,0 тис. грн.

Новин проєкт рішення передбачає більше фінансування у 2024 році – в розмірі 500 тис. грн, а у 2025 році – в розмірі 600 тис. грн.

Окрім того, у програму додатково заклали кошти на забезпечення організації поховання загиблих військовослужбовців та відшкодування пов’язаних з цим витрат. Таким чином цьогоріч на це планують витратити два мільйони гривень, а наступного року – чотири мільйони гривень.

«Це надасть можливість забезпечити належну матеріальну підтримку окремих соціально вразливих категорій населення громади та забезпечити гідне вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців» – резюмують у пояснювальній записці.

Нагадаємо: в Україні є ряд професій і умов, за яких пенсія за віком може бути призначена раніше визначених термінів, а саме у 55 років. Проте для цього потрібно відповідати певним вимогам, які у 2024 році також зазнали змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів