Зарплату не можна: у Луцьку внесли зміни до правил бюджету участі

Середа, 28 серпня 2024, 11:51

У Луцьку внесли зміни до порядку проведення бюджету участі. Зокрема, тепер у проєктах не можна буде прописати заробітну плату учасників. Але це ще не усе.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради у середу, 28 серпня.

«З метою вдосконалення механізму проведення конкурсу Бюджету участі та на виконання доручення заступника міського голови Ірини Чебелюк від 17 червня 2024, існує необхідність внести зміни до положення про бюджет участі Луцької міської територіальної громади», – пояснюють у рішенні необхідність змін.

Разом з тим додають: це дозволить покращити механізм проведення конкурсу, зокрема, в розрізі оцінювання та реалізації проєктів, усунувши правові колізії, що виникають на всіх етапах.

Серед нововведень та змін:

  • додано можливість проведення навчань для потенційних авторів проєктів;
  • обмежено фінансування заробітної плати в межах реалізації проєктів Бюджету участі;
  • проєкт, що передбачає нове будівництво, капітальний / поточний ремонт чи/та реконструкцію може реалізовуватись лише на землях, об’єктах комунальної власності та територіях загального користування за умови вільного доступу до території та забезпечення можливості користування результатами реалізації проєкту всіма членами громади;
  • дозволяється проведення ремонтних робіт у захисних спорудах цивільного захисту приміщень комунальної власності громади;
  • робоча група визначатиме доцільність оренди некомунального майна в рамах реалізації проєкту.
Довідково:
«Бюджет участі» – це проєкт, в якому можуть брати участь жителі міста, аби реалізувати проєкти для покращення життя громади. Таким чином мешканців громади безпосередньо залучають до участі в бюджетних процесах.

Нагадаємо: у Луцьку виділять 10,2 мільйона гривень на капітальний ремонт багатоповерхівки, яка постраждала внаслідок падіння уламків ворожого шахеда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: