У Луцьку виділять 10,2 млн на зруйновану шахедом багатоповерхівку

Вівторок, 27 серпня 2024, 16:35

У Луцьку виділять 10,2 мільйона гривень на капітальний ремонт багатоповерхівки, яка постраждала внаслідок падіння уламків ворожого шахеда.

Відповідне рішення ухвалили під час позачергового засідання виконавчого комітету міськради у вівторок, 27 серпня.

«Здійснюється виділення коштів з резервного фонду бюджету з метою ліквідації надзвичайної ситуації воєнного характеру державного рівня на виконання протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26.08.2024 № 11 «Про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів Луцької міської територіальної громади», – йдеться у пояснювальній записці.

Згідно з рішенням виконкому, з резервного фонду бюджету мають виділити:

  • три мільйони гривень департаменту житлово-комунального господарства на поточні видатки на ремонтні роботи з усунення аварій в житловому фонді, пошкодженому внаслідок масованого обстрілу з боку російської федерації;
  • 300 тисяч гривень департаменту соціальної та ветеранської політики на надання матеріальної допомоги мешканцям, що опинилися в складних життєвих обставинах внаслідок масованого обстрілу;
  • 500 тисяч гривень департаменту соціальної та ветеранської політики на надання матеріальної допомоги на оплату оренди житла власникам або квартиронаймачам (до 10 000 грн на одну пошкоджену квартиру);
  • 10,2 мільйона гривень управлінню капітального будівництва на капітальний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) житлового будинку на одному з проспектів Луцька.

Проте зміни до бюджету мають проголосувати ще під час засідання сесії міськради у середу, 28 серпня.

Зауважимо, що ще у понеділок, 26 серпня, депутатка міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій закликала спрямувати «зайві» гроші з міського бюджету на допомогу постраждалим від ракетного удару, а не на дороги, як то було заплановано.

«Вже цієї середи відбудеться чергова сесія Луцькради. Станом на зараз ми вже маємо перевиконання в бюджеті понад 15 мільйонів гривень. Десять з яких планують спрямувати на поточні ремонти доріг. Я вважаю, що у зв’язку із ситуацією, яка є на зараз, ці кошти варто спрямувати на відновлення усіх об’єктів, будинків, людських помешкань, які постраждали після ворожої атаки», – написала пані Алла.

centerАлла Надточій

Нагадаємо, зранку, 26 серпня, під час повітряної тривоги пролунали звуки вибухів. Внаслідок ворожої атаки пошкодження отримав багатоквартирний будинок. Також був ушкоджений обʼєкт інфраструктури, одна людина загибла. Близько 10:00 внаслідок ворожої атаки був пошкоджений ще один житловий будинок у Луцьку. Внаслідок ворожої атаки у Луцьку загинула одна людина, ще п'ятеро людей – травмовані.

У більшості районів Луцька, у Ковелі та громаді зникли електроенергія та водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: