Поділитись:

Що робити лучанам, чиї квартири постраждали від падіння уламків шахеда на проспекті Відродження

Понеділок, 26 серпня 2024, 19:54
Що робити лучанам, чиї квартири постраждали від падіння уламків шахеда на проспекті Відродження

Сьогодні зранку Луцьк зазнав атаки російськими шахедами та ракетами, внаслідок чого постраждав багатоквартирний будинок на проспекті Відродження, об’єкт інфраструктури та приватний будинок. 5 осіб постраждали і госпіталізовані. Одна людина, на жаль, загинула.

У Луцьку завершили розбирати основні завали на постраждалому багатоквартирному будинку. Що робити людям, котрі постраждали внаслідок ракетної атаки – читайте далі.

«Наразі ведеться розбір завалів. Щонайменше десять квартир однозначно будуть відселені. Є люди, які звертаються до нас, і ми вже поселяємо їх у тимчасове житло. Є люди, які переїздять до своїх рідних і близьких», – повідомив мер міста.

У міській раді повідомили, що ккспертне обстеження пошкоджень буде здійснювати комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Вона визначить, в яких квартирах можна залишатися надалі, а яких це буде небезпечно.

«Наразі ми розселяємо людей та забезпечуємо їх гарячим харчування в територіальному центрі соціального обслуговування», – повідомив мер міста.

Щодо відновлення постраждалого будинку, а також будинків навколо, у яких, наприклад, повибивало вікна

Є три способи відновити житло.

  •  Перший – це державна програма Є-відновлення. Комісія складе акт по кожній квартирі, яка постраждала, завантажить їх у систему і люди зможуть отримати від держави грошову компенсацію.
  • Другий варіант – господарі самі відремонтують пошкоджене, наприклад, замінять вікна, звернуться в міську раду з відповідними чеками і міська рада компенсує їм ці кошти.
  • Третій варіант: міська рада буде сама виконувати ремонт. Наприклад, ремонт цього будинку, звичайно, ми будемо здійснювати самі за кошти міського бюджету. Після того, як розберуть перші завали, фахівці проведуть експертне обстеження і дадуть експертну оцінка щодо суми на відновлення будинку.

«Після цього буде замовлений проєкт на відновлення. Сподіваємося, нам вдасться швидко його виготовити. Будемо робити все для того, щоб у найкоротший час відремонтувати цей будинок», – повідомили в міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів