Не на бруківку, а людям: у Луцьку пропонують виділити гроші постраждалим від обстрілу

Понеділок, 26 серпня 2024, 17:50

У Луцьку просять спрямувати «зайві» гроші з міського бюджету на допомогу постраждалим від ракетного удару,  а не на дороги, як то заплановано.

Допис з таким закликом опублікувала на своїй фейсбук-сторінці депутатка міськради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алли Надточій.

 

« Вже цієї середи відбудеться чергова сесія Луцькради. Станом на зараз ми вже маємо перевиконання в бюджеті понад 15 мільйонів гривень. Десять з яких планують спрямувати на поточні ремонти доріг. Я вважаю, що у зв’язку із ситуацією, яка є на зараз, ці кошти варто спрямувати на відновлення усіх об’єктів, будинків, людських помешкань, які постраждали після ворожої атаки», – написала пані Алла.

centerАлла Надточій
 

Також депутатка закликала звернути увагу на те, що  попереду осінь й зима.

 

« Ворог непередбачуваний. Тож нам, поки є час, потрібно максимально вкластися у різні заходи, які допоможуть у холодні пори року максимально бути готовими до відключень електроенергії! Й, щоб наші діти у школах та садочках, пацієнти лікарень й просто люди у своїх домівках не потерпали потім від того, що десь щось не працює», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: зранку, 26 серпня, під час повітряної тривоги пролунали звуки вибухів. Внаслідок ворожої атаки пошкодження отримав багатоквартирний будинок. Також був ушкоджений обʼєкт інфраструктури, одна людина загибла. Близько 10:00 внаслідок ворожої атаки був пошкоджений ще один житловий будинок у Луцьку. Внаслідок ворожої атаки у Луцьку загинула одна людина, ще п'ятеро людей – травмовані.

У більшості районів Луцька, у Ковелі та громаді зникли електроенергія та водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: