За 20 км від Луцька заховалась тиха водойма з теплою вдою (фото)

Неділя, 25 серпня 2024, 17:10

За трохи більше як 20 кілометрів від Луцька у селі Усичі заховалась тиха водойма із теплою водою.

Як розповіли журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» місцеві, літом тут чимало відпочивальників із сусідніх населених пунктів.

Щоправда, відпочинкова зона як така тут не облаштована, але жителі села самі облаштували невеликий пляж, а рибалки встановили кладки вздовж одного з берегів.

«Ще за радянських часів тут було болото, дорогу мусили укріпити кам'яними плитами, бо вела вона до колишньої військової частини. З часом тут якось воно перетворилось в невеликий ставок, навіть рибу сюди запускали. А зараз на тих плитах відпочивають люди», – кажуть старожили.

Разом з тим додають, що літом сюди їздять через зручне розташування – водойма практично за 15 хвилин ходьби від домівки. З Луцька теж приїжджають відпочити, адже є де і м'ясо посмажити, і з сім'єю на свіжому повітрі погуляти.

На кладках, що трохи далі від дороги, часто зустрічають рибалок із вудками. Проте невідомо, чи можна тут зловити гігантського товстолоба, як-от в Малинівці.

Нагадаємо: за два кілометри від села Карасин на Маневиччині розкинулося мальовниче озеро Тросне. Влітку воно збирає на своїх берегах багато рибалок та охочих покупатися чи посмажити шашлик біля альтанок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: