Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції – йому загрожує до 20 років в’язниці

Неділя, 25 серпня 2024, 09:46

Засновника і гендиректора Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа, коли він вийшов зі свого приватного літака в аеропорту Ле-Бурже.

Про це пише «Судово-юридична газета», посилаючись на французький телеканал TF1.

Зазначається, що Дуров був затриманий співробітниками жандармерії повітряного транспорту відразу після посадки його приватного літака.

У момент затримання він перебував у супроводі охоронця та жінки. Повідомляється, що затримання було здійснено в рамках попереднього розслідування за французьким ордером на арешт.

Повідомляється, що Дуров був внесений до французького списку розшукуваних осіб і прибув до Франції з Азербайджану.

Ордер був виписаний через те, що Дуров не співпрацював з французькими правоохоронцями, що нібито робить його співучасником незаконного обігу наркотиків, та інших тяжких злочинів.

У Франції звинувачують Дурова в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання Telegram для обміну повідомленнями своїми підписниками, не здійснював модерацію сервісу і не співпрацював зі слідством.

Дурову можуть оголосити про підозру у співучасті в тероризмі, продажі наркотиків, шахрайстві, відмиванні грошей та інших злочинах.

Йому загрожує 20 років ув'язнення у Франції. Засновника «Телеграм» будуть судити як громадянина цієї країни.

Крім того, французькі спецслужби домагатимуться доступу до листувань, пов'язаних зі злочинними спільнотами та санкційними компаніями та особами.

Французьке видання BFMTV додало, що Дурова оголосили у розшук буквально за хвилини до посадки в Парижі.

Слід зазначити, що ціна криптовалюти Toncoin (TON) різко впала приблизно на 15%, коли з'явилися новини про затримання Павла Дурова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: