У Луцьку "нахімічили" з дорожньою розміткою (фото)

Середа, 03 травня 2017, 11:50

Вулиця Винниченка у Луцьку

У Луцьку на вулиці Винниченка нова дорожня розмітка змушує водіїв порушувати правила дорожнього руху.

Рух на цій дорозі побудований таким чином: в напрямку від ЦУМа до кінотеатру "Промінь" дозволено їхати всім транспортним засобам. Від "Променя" до ЦУМа – лише маршрутним транспортним засобам. Про це на в'їзді на вулицю сповіщає спеціальний знак.

Винниченка. Напрямок від «Променя» до «ЦУМа». Червоний знак означає «в'їзд заборонено». Синій – дозволяє рух маршрутним транспортним засобам

Тож водії, які, прямуючи вулицею Винниченка від ЦУМа, хочуть заїхати у двір ліворуч, стають заручниками ситуації: вони вимушені порушувати правила дорожнього руху, перетинаючи суцільну смугу.

В'їзд між будинками 23 й 25 на Винниченка. Суцільна лінія перешкоджає водіям заїхати в двір

На наступному повороті, розташованому між будинком 25 та річкою Сапалаївкою, таки врахували цей момент і позначили невеликий відрізок пунктиром, що дає "добро" водієві звертати в цьому напрямку.

На наступному повороті лінія таки намальована пунктиром

На повороті між будинками 47 та 51 теж передбачили можливість для в'їзду…

...чого не скажеш про поворот поблизу кафе «Гусар». Як бачимо – там також суцільна розмітка

Та ж ситуація на повороті на вулицю Івана Франка. Водієві, який рухається вулицею Винниченка, необхідно об'їхати через кільце навпроти пам'ятника Грушевському і вулицею Стрілецька повернутися в напрямку вулиці Винниченка, щоб нарешті звернути на Франка.

Поворот на вулицю Івана Франка

Аби таки звернути на Франка, водієві необхідно зробити чималу дугу