Зарплата від ТЦК і мільйони дружини в закордонних банках: що задекларував ексочільник Волинської митниці (відео)

Субота, 24 серпня 2024, 09:40

Депутат Волинської обласної ради від партії «За майбутнє», ексочільник Волинської митниці, а нині – фермер Роман Микитюк задекларував 933,5 тисячі гривень зарплати від Волинського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки. У військкоматі обранець громади прослужив більш ніж півтора року.

Інформацію про це політик вказав у щорічних електронних деклараціях за 2022 і 2023 роки, – пише «Сила правди».

Проживає Роман Микитюк в Турійську разом з дружиною Ганною і донькою Ольгою. З нерухомості володіють двома будинками (346 і 291 кв.м) і трьома квартирами: в Турійську (32,3 кв. м), Ковелі (62,6 кв. м) та Києві (55,8 кв. м).

Також Роман Микитюк задекларував чимало промислової нерухомості фермерського господарства «Аміла»: склади, навіси, адмінприміщення, ремонтну майстерню. У власності дружини – промисловий магазин у Ковелі.

Сім’я Микитюків має у власності майже 25 гектарів землі. Найбільше – у селі Радовичі – понад 15 гектарів. Є ще ділянки в селах Клюськ, Туличів, Соловичі та селищі Турійськ.

Щодо доходів, то Роман Микитюк у 2023 році отримав як директор ТОВ «Аміла» 43 тисячі гривень, а як директор компанії «Веста М» – 9,5 тисячі гривень. Решту ж доходу Роман Микитюк отримав від ТЦК – 452 тисячі гривень.

«Пішов добровольцем в перший день війни. Спочатку мене мобілізували офіцером управління, а потім призначили начальником відділення рекрутингу та забезпечення. Займався забезпеченням. Служив до листопада 23-го року. Для демобілізації мав причини: в мене мама інвалід другої групи, та й брат служить», – прокоментував свою службу Роман Микитюк.

Дружина Ганна за 2023 рік отримала доходів від підприємницької діяльності на майже 2,8 мільйона гривень. Як директорка власної пекарні заробила ще 235 тисяч гривень. Також здавала два приміщення в оренду загалом на більш як 560 тисяч гривень та отримала 118 тисяч гривень дивідендів від депозитів в банках. Ще Ганна Микитюк задекларувала приз на півтори тисячі гривень.

Загалом родина Микитюків заробила у 2023 році понад 4,2 мільйона гривень.

У Романа Микитюка є цілий авто-, мото-, гідро- і аеропарк. Крім вантажівок, напівпричепів, причепів, які працюють в господарстві, у депутата є колекція радянського автопрому: різних моделей «Волги», «Жигулі», «Москвичі», «Запорожці», а ще РАФ, «Волинянка» та мотоцикли «Ява», «Іж «Планета». З новіших легкових автомобілів: Land Rover Defender 2004 року випуску та Nissan Pickup 2015 року випуску. Окрім цього, Роман Микитюк декларує два човни та два літаки, один з яких – чотиримісне повітряне судно американського виробництва «Cessna-182P» 1975 року в спільній власності із власником ТОВ «Гербор-холдинг» Олегом Борбелюком.

Торік володів Роман Микитюк і корпоративними правами та частками в статутних фондах: ТОВ «Аміла», Фермерське господарство «Аміла», «Екопарк Аміла», ТОВ «Веста М». Решту бізнесів, як то: приватне підприємство «Аміла Плюс», ТОВ «Турійське подвір’я», ТОВ «Дари Волині», ТОВ «Пекарня «Хлібний край» записані на дружину.

Зберігає Роман Микитюк пів мільйона гривень готівкою. Серед збережень також вказав і борг: його ж товариство «Аміла» боргує йому 150 тисяч гривень.

Дружина Ганна більш заощадлива. У двох польських банках вона тримає 616 тисяч злотих, 48 тисяч євро і 16 тисяч доларів. Ще майже 550 тисяч гривень лежить на рахунку в Приватбанку. Готівкою Ганна Микитюк зберігає мільйон гривень.

Декларує Роман Микитюк і боргові зобов’язання. У 2021 році він позичив в бізнесмена Петра Лащука 2,1 мільйона гривень. Чоловік має дві фірми, займається продажем та ремонтом транспорту, а також торгівлею залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткуванням і приладдям до нього. З цієї суми на кінець 2023 року не віддав жодної копійки.

Дружина позичила в січні 2022 року 1,5 мільйона гривень у ковельчанки Олени Ігнатьєвої, яка веде стоматологічну практику. Вже в лютому того ж року Ганна Микитюк позичила ще пів мільйона гривень в Ніни Вітрук з Володимира. Жінка займається продажем годинників та ювелірних виробів. На час подання декларації Ганна Микитюк теж жодної копійки не повернула.

В розділі «Фінансові зобов’язання» депутат вказав поповнення дружиною статутного капіталу сімейного бізнесу на понад два мільйони гривень.

Ще родина Микитюків декларує позичені третім особам кошти на загальну суму 360 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: