Поділитись:

Сили оборони України просунулися в районі Суджі, – ISW

Субота, 24 серпня 2024, 10:33
Сили оборони України просунулися в районі Суджі, –  ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, підтвердили просування українських військ у районі Суджі Курської області рф.

Про це пише Українська правда. 

«Українські війська продовжували незначне просування в районі Суджі на тлі триваючих українських операцій в Курській області 23 серпня», – йдеться у повідомленні. 

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися далі в південній частині Руської Конопельки (на схід від Суджі). Російський блогер стверджував, що українські сили також просунулися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі) вздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

Російські джерела також запевняють, що є суперечливі повідомлення про бої на схід від Суджі в районі населених пунктів Саморядово і Козирівка, але що в цьому районі, ймовірно, діють мобільні групи українських військ.

Деякі російські блогери заявили, що українські війська також просунулися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі).

Крім того, вони зазначали, що російські війська знову зайняли Спальне і Крупець (обидва на південний схід від Суджі), хоча ситуація в цьому районі залишається незрозумілою.

За даними російських блогерів, війська рф відбили українську механізовану атаку силами взводу біля Олександрівки (на північний схід від Коренево).

Один із цих блогерів стверджував, що 23 серпня російські війська знову зайняли позиції на захід від Кореневого, припускаючи, що українські війська нещодавно діяли на захід від цього населеного пункту.

Разом з тим російські джерела засвідчили, що 22 і 23 серпня бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення в Курській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів