Волинський університет представив історичну книгу (фото)

П'ятниця, 23 серпня 2024, 23:21

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки представили книгу «Історія Волині».

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Презентацію книги відвідали голова обласної ради Григорій Недопад разом із першим заступником – Юрієм Поліщуком, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ректор ВНУ Анатолій Цьось, а також представники наукової спільноти.

 

«Два роки над унікальним виданням працював колектив із понад 30 авторів – науковців та істориків Волинського національного університету імені Лесі Українки, які дослідили політичні події та суспільні рухи, економічне життя, розвиток освіти й мистецтва, культурні зв’язки краю.Воно побудоване за хронологічно-проблемним принципом і складається із одинадцяти розділів, в яких окреслюється головні віхи історичного, соціально-економічного, суспільно-політичного, культурного розвитку, а також комплексна реконструкція основних явищ і процесів, що відбувалися на Волині», – йдеться у повідомленні.

У книзі багато ілюстрацій – репродукцій гравюр, ікон, давніх портретів, картин, архівних і сучасних фотографій, які засвідчують уявлення волинян про минувшину краю. Вона розрахована на науковців, викладачів, учителів, аспірантів, студентів, учнів, усіх, хто цікавиться історією Волині.

 

«Історія Волині» – це наша візитівка, яка презентує наш край, наших людей. Робота, яку провів колектив авторів, насправді колосальна, тож хочу подякувати кожному, хто долучився до створення цієї книги. На жаль, досі в бібліотеках окремих закладів замість наших українських книг про історію, є книги часів радянщини. Цього треба позбуватися. Ми маємо вивчати свій край, досліджувати його історію та презентувати це на увесь світ», – зауважив Григорій Недопад.

Він також відзначив грамотами обласної ради авторський колектив факультету історії, політології та національної безпеки, а також наукового редактора, керівника авторського колективу видання, професора Миколу Кучерепу.

 

Анатолій Цьось, розповідають у дописі, закликав авторів напрацювати матеріали книги «Історія Волині» для англомовного видання. На думку ректора, це допоможе популяризувати Волинь серед закордонних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: