Поділитись:

Волинський університет представив історичну книгу (фото)

П'ятниця, 23 серпня 2024, 23:21
Волинський університет представив історичну книгу (фото)

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки представили книгу «Історія Волині».

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Презентацію книги відвідали голова обласної ради Григорій Недопад разом із першим заступником – Юрієм Поліщуком, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ректор ВНУ Анатолій Цьось, а також представники наукової спільноти.

Волинський університет представив історичну книгу (фото) 

«Два роки над унікальним виданням працював колектив із понад 30 авторів – науковців та істориків Волинського національного університету імені Лесі Українки, які дослідили політичні події та суспільні рухи, економічне життя, розвиток освіти й мистецтва, культурні зв’язки краю.Воно побудоване за хронологічно-проблемним принципом і складається із одинадцяти розділів, в яких окреслюється головні віхи історичного, соціально-економічного, суспільно-політичного, культурного розвитку, а також комплексна реконструкція основних явищ і процесів, що відбувалися на Волині», – йдеться у повідомленні.

У книзі багато ілюстрацій – репродукцій гравюр, ікон, давніх портретів, картин, архівних і сучасних фотографій, які засвідчують уявлення волинян про минувшину краю. Вона розрахована на науковців, викладачів, учителів, аспірантів, студентів, учнів, усіх, хто цікавиться історією Волині.

Волинський університет представив історичну книгу (фото) 

«Історія Волині» – це наша візитівка, яка презентує наш край, наших людей. Робота, яку провів колектив авторів, насправді колосальна, тож хочу подякувати кожному, хто долучився до створення цієї книги. На жаль, досі в бібліотеках окремих закладів замість наших українських книг про історію, є книги часів радянщини. Цього треба позбуватися. Ми маємо вивчати свій край, досліджувати його історію та презентувати це на увесь світ», – зауважив Григорій Недопад.

Він також відзначив грамотами обласної ради авторський колектив факультету історії, політології та національної безпеки, а також наукового редактора, керівника авторського колективу видання, професора Миколу Кучерепу.

Волинський університет представив історичну книгу (фото) 

Анатолій Цьось, розповідають у дописі, закликав авторів напрацювати матеріали книги «Історія Волині» для англомовного видання. На думку ректора, це допоможе популяризувати Волинь серед закордонних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів