Автомати, пістолети, гранати та під 50 тисяч набоїв: на Львівщині затримали торговців зброєю (фото, відео)

П'ятниця, 23 серпня 2024, 13:19

У Львівській області затримали нелегальних торговців зброєю. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили 20 автоматів, понад 70 пістолетів, десятки гранат та майже 49 тисяч набоїв.

Про це у п'ятницю, 23 серпня, повідомили на фейсбук-сторінці поліції Львівської області.

Встановлено, що підозрювані вели попередню переписку з потенційними «клієнтами» в одній із соціальних мереж і в подальшому пересилали їм «товар» – зброю та боєприпаси, поштовими відправленнями, одержуючи на банківські картки кошти в якості оплати.

Підозрюваних, 46-річного мешканця Рівненської області та двох жителів міста Радехів – 54-річного чоловіка, а також його 46-річну співмешканку, викрили оперативники карного розшуку поліції Львівщини спільно зі співробітниками Служби безпеки України у Львівській області, оперативниками кримінальної поліції та слідчими відділення поліції №1 Самбірського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури.

Правоохоронці задокументували факти збуту зловмисниками зброї та боєприпасів. Під час санкціонованих обшуків у них виявлено та вилучено:

  • 72 пістолети,
  • 20 автоматів,
  • 29 гранат різних типів із запалами,
  • майже 49 тисяч набоїв різних калібрів,

які зберігались у спеціальних схронах. А також банківські картки, картки мобільних операторів, гроші, ймовірно виручені від незаконної діяльності у сумі понад 60 тисяч євро та 170 тисяч доларів, а також інші речові докази.

Усе вилучене скеровано на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють походження зброї та боєприпасів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: