Поділитись:

У Луцьку запрацювала перша комунальна сонячна електростанція (фото)

Четвер, 22 серпня 2024, 22:01
У Луцьку запрацювала перша комунальна сонячна електростанція (фото)

Завдяки встановленню чотирьох сонячних електростанцій вдасться забезпечити безперебійну роботу «Луцькводоканалу» в умовах війни, а також покрити частину потреб в електриці та в недалекому майбутньому заробляти гроші.

Про це розповів очільник «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк під час регіонального форуму «Власна енергія громад. Зелена трансформація регіону», передає VSN.

Вартість проєкту становить 540 тисяч євро, які в кредит на п’ять років виділило АТ «Укрексімбанк» за програмою здешевлення «5-7-9».

За підрахунками, через 4,5 року підприємство зможе повністю погасити кредит й почне заробляти кошти, коштом яких можна буде покращити якість послуг чи навіть зменшити тарифи.

Сонячні станції розмістили на водоочисних спорудах, що забезпечують водою 70% міста. Вони є енергоефективними. У години максимальної генерації водоканал буде повністю забезпечений потужністю станції, а надлишок піде в мережу. У разі блекаута панелі підтримуватимуть генератори.

У Луцьку запрацювала перша комунальна сонячна електростанція (фото)У Луцьку запрацювала перша комунальна сонячна електростанція (фото)У Луцьку запрацювала перша комунальна сонячна електростанція (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів