Поділитись:

Юрій Погуляйко розповів, які заходи проводять, аби допомогти військовим-ветеранам (фото)

Четвер, 22 серпня 2024, 20:42
Юрій Погуляйко
Юрій Погуляйко

Голова Волинської ОДА разом з колегами взяв участь у VІІ Міжнародному ветеранському форумі.

Подробиці із заходу Юрій Погуляйко опублікував на сторінці у Facebook.

«Для держави та для її людей потрібно, щоб ветеранська спільнота України була цілковито інтегрована в суспільне життя. Щоб ветерани, які бачать себе провідниками змін, дійсно могли стати одним з найнадійніших джерел сили для України після цієї війни», – розповідає очільник Волинської ОВА.

«Саме із цією метою має бути організована державна політика – українська ветеранська політика. Сьогодні своїм указом я доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя», – зазначив Глава держави Володимир Зеленський.

На Волині мешкає майже 43 тисячі ветеранів. Інвалідність внаслідок війни мають 1 945 людей. Бойові дії, на жаль, тривають і ця цифра зростатиме. Тож працюємо над тим, аби надати необхідні послуги військовим та інтегрувати їх у цивільне життя. І ця робота лише посилитися.

Відтак, на базі Луцького національного технічного університету із врахуванням вимог інклюзії створюється ветеранський хаб. У планах не лише надання послуг для ветеранів, а й освітні, просвітницькі та культурні ініціативи.

Крім цього, Луцька міська рада запускає «ХАБ Ветеран», а у Волинському національному університеті імені Лесі Українки з осені 2022 року функціонує «Ветеранський простір».

Цьогоріч Волинь отримала майже 103 млн гривень з державної субвенції на купівлю житла військовим та членам їх родин. Компенсацію за житло уже отримали 40 волинян з 45. До Дня Незалежності кошти будуть зараховані ще п’ятьом особам.

Також в області упродовж року коштом коштів обласного бюджету виплачено:

• одноразову матеріальну допомогу для сімей загиблих військовослужбовців на загальну суму 34,9 мільйона гривень;

• грошову допомогу на лікування 162 особам, які брали участь у захисті країни та 70 членам сімей померлих на суму 2,5 мільйона гривень.

Юрій Погуляйко розповів, які заходи проводять, аби допомогти військовим-ветеранам (фото)Юрій Погуляйко розповів, які заходи проводять, аби допомогти військовим-ветеранам (фото)Юрій Погуляйко розповів, які заходи проводять, аби допомогти військовим-ветеранам (фото)Юрій Погуляйко розповів, які заходи проводять, аби допомогти військовим-ветеранам (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів