Скандально відомий «Волиньдорбуд» виграв дорожній тендер на 31 млн

Четвер, 22 серпня 2024, 15:00

Днями тендерний комітет Служби автомобільних доріг у Волинській області провів тендер на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення протяжність 621,3 км.

Про це стало відомо з оголошення про визначення переможця, опублікованого 19 серпня 2024 року на майданчику публічних закупівель ProZorro. Про це пише Insider media. 

В рамках цієї закупівлі на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг було передбачено 31 743 735 грн.

Переможцем закупівлі було визначено ТОВ «Волиньдорбуд», з яким ще до оголошення результатів торгів – 16 серпня 2024 року вже було укладено договір.

Мова йде про ремонт та експлуатаційне утримання доріг на території Ковельського, та Камінь-Каширського районів.

 

Згідно плану фінансування, 15 млн грн буде скеровано з державного бюджету, а 16,7 – інші джерела фінансування.

 

ТОВ «Волиньдорбуд» називають «фірмою з орбіти Ігоря Палиці». Вона добре відома волинянам за останні роки кількома скандалами. Саме ця фірма виграла тендер на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Волинської області, протяжністю 621,3 км і вартістю 18 млн грн. Також «Волиньдорбуд» став переможцем тендеру вартістю майже 50 мільйонів на ремонт проспект Дружби Народів у Луцьку, який скасовували та поновили.

Діяльність ТОВ «Волиньдорбуд» пов’язують з іменами відомих політиків та олігархів – Ігорем Палицею та Степаном Івахівим. Як писали журналісти Центру розслідувань «Сила правди» фірма зареєстрована у серпні 2019 року в Ковелі – центрі виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва.

Де-юре засновниками фірми є волинянин Руслан Курило та мешканець Івано-Франківська Юрій Романко, які до цього працювали в інших компаніях олігархів.

Наприкінці 2021-го підприємство вже почало отримувати багатомільйонні підряди з ремонту місцевих автодоріг залишивши позаду імениті фірми. У воєнному 2022-ому «Волиньдорбуд» був беззаперечним лідером, освоївши на ремонтах і утриманні волинських автошляхів майже 203 мільйони гривень. У 2023 році фірма виграла аналогічних тендерів на суму майже 217 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: