Поділитись:

Привласнив 5,8 млрд: проти друга і партнера Ігоря Палиці завершили розслідування

Середа, 21 серпня 2024, 17:58
Привласнив 5,8 млрд: проти друга і партнера Ігоря Палиці завершили розслідування

Проти друга та бізнес-партнера скандального олігарха Ігоря Палиці Ігоря Коломойського – завершили досудове розслідування у справі про привласнення 5,3 млрд гривень та незаконні дії з банківськими документами.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора та БЕБ.

Стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Разом з тим триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи.

Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані. Частина безпідставно зарахованих грошей на особисті рахунки найближчого соратника Ігоря Палиці олігарха Коломойського була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема, це понад 2 млрд грн.

У БЕБ додали:детективи довели факт організації заволодіння Коломойським понад 3,3 млрд грн «Укрнафта» та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність.

Також детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн «УКРНАФТА» та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались.

Надалі отримані незаконним шляхом понад 4 млрд грн підозрюваний легалізував.

Матеріали досудового розслідування, де оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених 4 статтями Кримінального кодексу, відкрито стороні захисту для ознайомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів