Поділитись:

ТОП-5 легендарних закладів Луцька

Автор: Ольга Зейлик |
Середа, 21 серпня 2024, 14:30
ТОП-5 легендарних закладів Луцька

Луцьк – одне з найдавніших міст України, не лише відоме своєю історією та архітектурою, але й має особливу гастрономічну культуру.

Попри те, що у місті щотижня відкриваються нові заклади, є локації, які місцеві полюбили настільки, що ходять туди впродовж десятків років.

Ось п'ятірка закладів Луцька (на скромну думку редакції сайту новин Луцька та Волині «Конкурент»), які стали легендарними серед місцевих жителів та туристів:

Кав'ярня «Під соснами»

ТОП-5 легендарних закладів Луцька 

Майже непомітне кафе, куди можна завітати на пиво чи каву з коньяком. Заклад розташований у незвичайному місці – просто у будівлі собору в центрі міста.

Це справді легендарна кав’ярня. За переказами, там любили кавувати ті, хто в 90-ті був серед рекетирів. А тепер люблять кавувати адвокати і правоохоронці. Є багато лучан, які починають ранок з кави «під соснами». А насправді там ялинки.

«Кораблик»

ТОП-5 легендарних закладів Луцька 

«Кораблик» або ж «Оболонь» – легендарний паб у центрі Луцька, відомий своїм унікальним інтер'єром, стилізованим під старовинний корабель.

Заклад пропонує широкий вибір пива, а також смачні основні страви й закуски. «Кораблик» є популярним місцем для проведення музичних концертів та тематичних благодійних заходів.

Піцерія «Фелічіта»

ТОП-5 легендарних закладів Луцька 

«Фелічіта» – це одна з найпопулярніших піцерій Луцька, яка протягом багатьох років радує своїх відвідувачів справжньою італійською піцою. Перший заклад мережі відкрився 2003 року.

Заклад відомий не лише якісною їжею, але й затишною атмосферою, яка переносить гостей до Італії. Піцерія стала улюбленим місцем для сімейного відпочинку, зустрічей з друзями та проведення дитячих свят.

«Майдан»

ТОП-5 легендарних закладів Луцька 

Культовий паб у Луцьку, який відомий своєю особливою атмосферою.

Народний клуб «Майдан» – один з перших закладів відпочинку у нашому місті (а від відкрився 1998 року), який став улюбленцем поціновувачів смачної кухні та якісної живої музики.

Страви цього закладу українські, і вони завжди будуть актуальні, адже це наші традиції та культура, які потрібно берегти. У «Майдані» можна не лише смачно поїсти, а й потанцювати та послухати українські рок-гурти.

Ресторан «Корона Вітовта»

ТОП-5 легендарних закладів Луцька 

«Корона Вітовта» – це один із найстаріших ресторанів міста, який розташований в історичній частині Луцька неподалік від Замку Любарта.

Заклад вражає своїм інтер'єром, що відтворює атмосферу часів Великого князівства Литовського. Меню пропонує вишукані страви української та європейської кухні, а також спеціальні делікатеси, натхненні історією міста.

* * *

Ці заклади стали невід'ємною частиною культурного життя Луцька, приносячи в місто особливий колорит і залишаючи незабутні враження у кожного, хто їх відвідує. Незалежно від того, чи ви любите атмосферні кав'ярні, душевні паби або ж класичні ресторани, у Луцьку знайдеться місце для кожного.

А які луцькі заклади завоювали ваше серденько? З радістю почитаємо про них, діліться у коментарях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів